Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee
Dinsdag 4 oktober 2011
Almerimar - Aguadulce.
Onze indruk van Almerimar is bijzonder. Het is een grote haven met de steigers in E-vorm.
Rondom de steigers allemaal terrasjes en koffiebars,  waarvan toch zeker 80% leeg staat.
Boven de cafeetjes zijn appartementen gebouwd met het uitzicht op de haven, hiervan staat zeker
70 % leeg. Er lagen redelijk veel Engelse schepen. De grote opzet van het project mist zijn doel, nu meer dan de helft van de ligplaatsen niet bezet zijn.

Aan het eind van de ochtend zijn wij naar Aguadulce gevaren, waar wij in het begin van de middag aankwamen.










Een overzichtelijke haven, met een zeer klantvriendelijk en bereidwillige dame, genaamd Jessica, aan de balie. Wij werden geadviseerd om, in verband met de rust, een ligplaats te nemen wat verder van de terrassen.
Vooruitlopend op het uit het water halen van Wind & Water, informeerden wij naar de mogelijkheid van het huren van een appartement voor de laatste drie dagen als de boot op de wal staat.
Jessica nam direct contact op met de huismeester, Pedro, van een appartementencomplex aan de haven en vroeg naar de mogelijkheden. Ja, wij konden voor die tijd een appartementje huren en konden direct gaan kijken en eventueel met hem afspraken maken.
Het appartement ligt inderdaad direct aan de haven en ligt op de derde en tevens hoogste etage.
Het heeft een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee en de jachthaven, tevens aan de rechterkant een zandstrand. Wij waren helemaal blij.
Zo kunnen wij de laatste drie dagen gebruiken om de boot winterklaar te maken.
Vooral de motor en de accu’s hebben veel aandacht nodig, hetgeen dus tijd kost.
Zaterdag 8 oktober 2011

Wij staan op tijd op en de laatste spullen worden van boord gehaald en de dieseltank afgevuld.
Om 11.30 uur liggen wij bij de kraan en gaat met de meeste zorgvuldigheid Wind & Water in de takels. Samen kijken wij gespannen toe, als de boot weggereden wordt om schoon te maken, slaken wij een zucht van verlichting.

De mannen spuiten het onderwaterschip keurig schoon  en vervolgens staan er verschillende bokken klaar waar Wind & Water op komt te staan voor de komende zeven maanden.
Inmiddels hebben wij de sleutels van het appartement en ga ik dat inrichten, terwijl Jelle de laatste dingen aan boord afmaakt.
Dit was dus voor ons een voorlopig einde van de reis waar wij jaren naar uitgekeken hebben.
Om een idee te geven van de afgelegde trajecten, heb ik een overzichtje gemaakt van  de mijlen die er gevaren zijn vanaf 1 juni 2011.

Op 1 juni 2011 is Jelle met zijn zeilmaten Frans, Kees en Peter vanuit Bruinisse vertrokken.
Op 6 juni 2011 kwamen zij in La Coruna aan in vijfenhalve dag en nacht hebben zij 815 mijl gevaren, met een gemiddelde van 6 knopen, dit is 1491 kilometer.
Op 13 juni 2011 zijn Jelle en ik vertrokken van La Coruna naar Lissabon, wij hebben alleen overdag gevaren, onderweg regelmatig prachtige steden en dorpen bezocht.
Op 20 juli 2011 kwamen wij in Lissabon aan, hebben 455 mijl gevaren, dit is 833 kilometer.
Op 21 augustus 2011 zijn wij vanuit Lissabon vertrokken, waarvan de eerste week met onze vrienden Marjo en Roel tot Setubal.
Ook deze reis hebben wij alleen overdag gevaren en prachtige dingen bekeken.
Op 4 oktober 2011 kwamen wij in Aguadulce aan en hebben 600 mijl gevaren, dit is 1098 kilometer.

Dinsdag 11 en woensdag 12 oktober 2011 hebben wij een auto gehuurd en gaan wij eerst naar Granada en Alhambra. Woensdag bezoeken wij Malaga, waar wij op het vliegveld overnachten om donderdagochtend naar Nederland terug te vliegen.