Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee
De hemel barst open.
2015-07-01

Vanochtend om half zeven is onze buurman vertrokken. Gisteren middag heeft hij op het havenkantoor een jongen gevonden die toevallig vakantie heeft. De enige voorwaarde is, dat hij zijn vriendin mee mag nemen. Voor de buurman geen probleem. Vandaag Keffalonie, morgen Preveza en waarschijnlijk door naar Corfu. In Gouvia Marina heeft hij nu een ligplaats voor twee maanden. Vrijdagmiddag vliegt de bemanning terug naar Athene en hij naar Wenen. 
Wij hebben voor vandaag een planning gemaakt. Ik stel Jelle voor om vanmiddag tegen half vier een pauze in te lassen, want anders raken wij het vakantiegevoel kwijt.
Alle hoezen van de banken en stoelen en de gordijntjes gaan in de wasmachine.
Daarna gaat de fokkeschoot in de machine flinke scheut wasverzachter erbij, ja daar knapt het wel van op.
Een paar uur later ligt alles weer op zijn plaats, dat voelt goed.
Nog even een paar boodschapjes bij de Carrefour aan de overkant, want vanavond eten wij in restaurantje Wind & Water. Mozzarella, tomaat, pesto een heerlijk fris voorafje, daarna kip Picasso met veel vruchten, dat lukt deze kok prima.
Tegen vier uur wandelen wij naar het Yacht café. Het is mooi weer, wij laten de luiken open staan. 
Gisteravond waren wij hier ook en toen zag ik van die heerlijke wafels. Vanmiddag heb ik de kans, zelfs Jelle kan de verleiding niet weerstaan. Daarbij een sangriaatje, dat hebben wij wel verdiend na zo'n actieve dag.
Als wij net de wafel op hebben, vallen er een paar druppels. Gelukkig zijn wij dichtbij de boot, Jelle loopt er heen om de luiken en ramen te sluiten. 
Aangekomen bij de boot begint het te plenzen, weerlichten en bliksem, dit gaat zeker een half uur door. Het is bijna droog, dan komt Jelle met de paraplu naar het terras, wij nemen nog een capuccino en dan terug naar Wind & Water.