Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee
PTerug naar Piraeus.
2015-08-24

Wij hebben geluk. Tineke onze hulp brengt ons naar vliegveld Eindhoven.
De autorit verloopt voorspoedig. 
Bij aankomst zien wij dat ons vliegtuig een uur vertraging heeft. Helaas....maar wij vermaken ons wel op het vliegveld. Wij nemen een kop koffie om de tijd wat te doden. 
Het is een mooie bar, waar van alles te krijgen is.
Ja hoor, om iets voor vijf mogen wij richting het vliegtuig. 
Ineens komt Jelle tot de ontdekking, dat hij zijn hoed bij de controle van de handbagage heeft laten liggen. Hij rent terug, terwijl de boarding al begonnen is oef....
De hoed lag al bij de gevonden voorwerpen, dus was Jelle net op tijd.
Nog een laatste foto op Nederlandse bodem van ons vliegtuig. Zie de Hollandse luchten op de achtergrond.
In het vliegtuig komen wij tot de ontdekking, dat minder dan de helft van het aantal stoelen bezet zijn. Heel begrijpelijk, Jelle verhuist een stoel verder en zo hebben wij samen ruimte genoeg en een tafeltje in het midden. Na een uurtje komen de stewardessen, inmiddels kwart voor zes, dus tijd voor " happy hour" tenslotte is onze vakantie begonnen. 
Zoals je op de foto kunt zien, bestellen wij een wijntje en een tapas schotel, heerlijk. Daarna sluit ik lekker even mijn oogjes.
Tegen negen uur komen wij op het vliegveld in Athene aan. 
De grote doos met het zonnecollector komt als eerste op de bagageband.
Onhandig om met zo'n doos de bus in te gaan, wij nemen een taxi. De chauffeur van de taxibus vroeg €120,00 dat vonden wij te veel. De taxi-chauffeur van de gewone taxi wilde het voor €60,00 doen, alleen moest dan de achterklep open blijven, deze bond hij goed vast dus voor ons geen probleem.
Onderweg krijgen wij een telefoontje van Hans en Gonny, zij liggen naast ons in de haven van Piraeus en vragen waar wij blijven, want dan kunnen wij met viertjes nog een hapje eten.
Daar zijn wij voor te porren, een half uurtje later zitten wij gezellig op een terras en kletsen honderd uit. Het blijkt dat Hans en Gonny morgen vertrekken richting kanaal van Corintie één oktober gaat hun boot in Preveza op de wal.
Nadat Jelle aan boord van de Serpendo nog een Ouzo krijgt aangeboden, stappen wij over op Wind & Water en vallen als een blok in slaap.