Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee

Busrit werd taxirit.

2014-07-03


Half vier de wekker loopt af. Wow dit is vroeg.

Jelle gaat eruit en het zijn deze keer kattenwasjes die wij doen, snel klaar dus.

Kopje thee en glaasje grapefruitsap. Nog even dit, nog even dat. Ik ga het eerst van boord, dan kan Jelle alles afsluiten. De marinero wacht al op ons. De tassen in de auto, deze keer prima gewicht.

Om vijf voor vijf bij de bushalte en wij zijn niet de enigen. Helaas de kiosk is gesloten, dan maar in de bus een kaartje kopen. Terwijl wij staan te wachten komt er een man naar ons toe, die vraagt of wij naar Catania gaan, Jelle bevestigt dit. Hij wil ons wel naar Catania brengen met zijn auto voor € 20,00. Wij kijken elkaar aan en maken gebruik van zijn aanbod.

De bus zou € 18,00 zijn, je bent veel langer onderweg en het reist niet zo comfortabel.

Als wij eenmaal aan het rijden zijn, vraagt hij diverse keren; 

gaat het goed, va bene.

De reis verloopt prima en tegen 7.15 uur staan wij op het vliegveld. Nu wachten tot 10.30 uur dan vertrekt het vliegtuig.


Ja hoor, om half elf gaan wij de lucht in, dat is Transavia gelukt. Wij proberen wat te slapen, het lukt niet helemaal. 


Vanuit de lucht zien wij de kust van Zeeland en Zuid-Holland aan ons voorbij gaan. Om tien over half twee landen wij op Schiphol. De laatste jaren kwamen wij altijd op vliegveld Eindhoven aan, als het vliegtuig de grond raakte dan vijf minuten later stond die stil en was je al bijna bij de bagagehal. Ineens merken wij dat Schiphol een grotere luchthaven is. Het duurt zeker een half uur, voordat het vliegtuig stil staat en daarna de "wandeling" naar de bagagehal is ook enkele kilometers. 

Op weg naar de trein, krijgt Jelle ineens zin in een haring, die is snel gekocht en verorberd.

Tien minuten later zitten wij in de trein naar Bergen op Zoom. Op het station staat onze lieve Leny al te wachten, zij rijdt ons naar huis. Dank je wel Leny.

Bij thuiskomst zien wij dat de tuin er keurig bij ligt, nog bedankt mannen. Heerlijk om weer thuis te komen, wat een groot huis is het dan ineens. Dit went wel snel.


Wij bekijken wat post en lopen wat rond in de tuin, want het is hier ook mooi weer.

Het blog wordt voorlopig voor de laatste keer op internet gezet.

Op 25 augustus vliegt Jelle naar Catania, Timo komt twee dagen later en zij zeilen samen Wind & Water naar Corfu. Zondag 31 augustus vlieg ik naar Corfu.

Beste lezers vanaf 2 september kunnen jullie ons weer volgen op onze reis in Griekenland.

Voor allemaal een heerlijke zomervakantie.