Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee

Laatste dag aan boord.

2014-07-02


Vandaag is het bij ons net zoals bij iedereen, die op vakantie gaat. Wij willen alles schoon aan boord achterlaten. De wasmachine draait overuren.

De mooie blauwe bies aan de zijkant ziet eruit als nieuw.

Mijn kapiteintje poetst erop los alsof hij niets liever doet.


Wij lopen naar het havenkantoor om met de marinero af te spreken dat wij morgenochtend  04.30 uur naar het busstation gebracht willen worden. Ja, de service hier gaat ver.

Je kunt merken dat het seizoen begint, ineens komen er veel meer zeiljachten binnen. Bij ons aan de steiger arriveren twee charterschepen van zeker 15 meter, met twee Russische gezinnen aan boord. Wij hebben al meer zeiljachten gezien met Russen aan boord. 

Begin van de avond willen wij kaartjes voor de bus kopen. Het blijkt dat men deze niet een dag van te voren kan kopen. Morgenochtend 5 uur is de tabaksshop open. 

Dan maar op zoek naar een trattoria om iets te eten. Café's zijn er genoeg, maar een gezellige osteria of trattoria daar moet men meer moeite voor doen. Maar wij vinden iets, er zit nog een Duits echtpaar. 


Jelle gaat eerst voor een grote bier, na al dat werk. Daarna gegrilde gamba's voor mij  en Jelle besteld gegrilde vis. 


Het smaakt heerlijk.

Dit is de laatste keer dat ik door Licata loop. Als wij over promenade wandelen, kunnen wij de verleiding niet weerstaan en kopen een heerlijk Italiaans ijsje.

Het is half elf dus tijd om aan boord te gaan. De kuiptent moet er nog over en het is al donker dat kost nu wat meer tijd. Ik lees nog de laatste lieve mailtjes en ga te kooi.

De wekker staat op half vier.

Buona Notte.