Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee

In afwachting van....

2015-05-28

Vandaag staat er niets op ons programma. Wij blijven een beetje rond en om Wind & Water.
Er wordt eind van de middag veel wind voorspeld, die toch zeker tot morgenavond aanhoudt. Wij denken, dat wij hier goed beschut liggen. Vanavond zullen wij het weten.
Jelle brengt na het ontbijt de auto terug naar het verhuurbedrijf.
Inmiddels is er een cruiseschip gearriveerd, dit geeft in zo'n klein haventje veel drukte. Bussen rijden af en aan richting Olympia. Koetsen met paarden ervoor willen de cruisers een leuk tochtje door de omgeving aanbieden, een bierfiets en veel taxi's staan gereed. 
Het hele dorp is nu in rep en roer, winkeltjes, kraampjes en restaurantjes proberen allemaal het de toeristen zoveel mogelijk naar de zin te maken. 
Het museum en het kerkje normaal gesloten, maar voor de cruisers gaan zij graag open. 
Grappige reclame, verzin het maar.
Wij slenteren wat door het dorpje en vinden deze drukte wel aardig voor een tijdje. Ik word door een juwelier naar binnen gepraat. Jelle staat al lang weer ergens anders, de juwelier probeert mij te overtuigen dat zijn sieraden "worth for value" zijn. Hij is tot vier uur open en ik moet echt met mijn husband terugkomen. 
Een paar straatjes verder staat Jelle met wat "ervaren" cruisers te praten. Altijd leuk om naar de verhalen te luisteren. Wij lopen door. Ik ga nog even het museumpje in, ik heb nu de kans.
Tegen twee uur wordt het donker en het begint wat te miezeren. 
Ondertussen wordt er hard gewerkt aan de versteviging van de wal en de pier bij de haveningang, grote keien worden op een ponton getakeld, daarna vervoerd en bij de haveningang tegen de bestaande pier gestort. 
Zelfs als er een cruiseschip aankomt gaat het werk gewoon door. Kortom veel actie, wij merken het aan het stof op Wind & Water.
Na de lunch gaat Jelle nog naar het museum. In het museum wordt uitgelegd, dat alle huidige technologieën hun oorsprong hebben in de basis uitvindingen, die door de Grieken in de derde eeuw voor Christus ontdekt zijn. Bijvoorbeeld de hydraulische klok van Archimedes en de repeterende katapult van Dionysios.
Tegen vier uur verlaat het cruiseschip de haven.
Ondertussen doe ik de vaat en ga daarna foto's uitzoeken voor het blog, want dat gaat straks weer op internet.
Terwijl wij een pizza eten en moeten wachten wordt het blog gepubliceerd, prima timing.