Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee
Regen en wind zijn spelbrekers.

2015-05-22

Wij zijn op tijd uit bed, vandaag willen wij het eiland Kefallonia ontdekken. Als Jelle in de kuip staat komt hij onmiddellijk naar binnen met de mededeling, wij blijven aan boord. Buiten ziet het er zeer somber uit, de eerste regendruppels vallen, daarbij wordt er voor vanmiddag veel wind voorspeld. De beslissing is makkelijk genomen. Jelle gaat naar Avis en vertelt dat wij ipv vandaag morgen de auto willen huren, geen probleem.
Dus wij gaan vandaag wat tijd in en om de boot doorbrengen. Misschien aan het eind van de middag nog een eindje fietsen en de omgeving verkennen.

Als Jelle op de steiger loopt ziet hij dat een man een soort van putdeksel optilt, het blijkt dat hier een wateraansluiting zit. Dat is een mooie bijkomstigheid, want de watertank van 200 liter is net leeg, dus gaan wij over op de kleinere 150 liter tank. Dit betekent, dat wij de tank direct kunnen vullen. Een tang en de slang en wij hebben water. Kijk naar de foto, daar zie je ons uitzicht vanuit de kuip op de bergen. 
De boot zit door de zuidenwind onder het Saharazand, het lijkt op lichtbruine kaneelpoeder. Nu wij toch water hebben, spuit Jelle ook even de boot af. Ik zeem de raampjes en zo ligt Wind & Water er weer spic & span bij. 
Tegen één uur neemt de wind toe. Iedereen op de steiger is paraat. Extra lijnen, als dat kan, extra ankers worden op de plek geroeid of al zwemmend geplaatst, niets wordt aan de natuur overgelaten. Ja hoor, het anker van de nederlandsche aluminium tweemaster naast ons, gaat krabben. Jelle zegt tegen de schipper aan de zijkade zou ik het schip neerleggen. Zo gezegd, zo gedaan de lijnen zijn los, de schipper vaart weg om daarna aan te  leggen aan de zijkade. Onze conclusie heel verstandig.
Gelukkig neemt de wind wat af en besluiten wij om toch maar aan boord te blijven. Ons bijbootje heeft een opknapbeurt nodig. Dit betekent schoon maken, vlekken weg poetsen maat opnemen, zodat ik thuis een hoes over het bootje kan naaien ter bescherming tegen de zon. Voorlopig wordt hij nu opgeruimd, want straks liggen wij toch weer aan kades of in havens . Kortom de tijd wordt nuttig besteed.
Tegen vier uur komt de voorspelde wind met vlagen van 30 knopen binnen. Gelukkig zijn wij aan boord om alles in de gaten te houden, ons anker doet het prima. Na twee uur blijkt dat al de voorzorgsmaatregelen goed gewerkt hebben en er geen schade uit voortgekomen is. 
Vanavond hebben wij een tafeltje gereserveerd aan boord van Wind & Water, dat gaat zeker goed komen. 

Morgen gaan wij het eiland Kefallonia verkennen.
Voor onze volgers van het blog, gezellige Pinksterdagen.