Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee
Na regen komt zonneschijn.

2015-05-19

Wij worden gewekt door de regen, die was voorspeld. Weer On line zegt, dat de zon tegen twaalf uur komt. Het klopt helemaal. Na de koffie gaan wij de boot klaar maken voor vertrek, hier hebben wij het wel gezien. Vandaag sightseeing vanaf het water.
Gisteravond sprak een Duitse man ons aan, hij wilde weten of je hier gewoon aan de steiger kon gaan liggen. Hij vertelde, dat hij bezoek kreeg als zijn boot klaar was. Deze lag nog op de wal bij de tweede werf, prima mensen alleen lastig afspraken mee te maken. Hij lag hier al enkele jaren en zei dat wij beslist Sivota moesten bezoeken. 
Wij willen de werf zien aan het eind van de baai. Een mooie baai met prachtige uitzichten en aan het eind de werf. 
Wij weten zeker dat wij hier Wind & Water nooit willen achterlaten.
Wij verlaten de baai, passeren nog een mooi Nederlands schip, dit lag ook in Marina Preveza.
Daarna de villa van Wilhelm Dorpfeld, die boven de Tranquil Bay woonde, hij was een beroemde archeoloog vond niets op Ithaca en daarom trok zijn aandacht naar het eiland Levkas. Hij ligt daar in een graftombe boven de grond met uitzicht op de bergen. 
Dan passeren wij het eiland Skorpios van wijlen Onassis, Jacky Kennedy en Christina. Heel bijzonder dat op dit eiland nog steeds ongeveer tien man personeel werkt en de zoon van Christina, Alexander, verblijft hier nu regelmatig. 
De aparte villa die v oor Jacky werd gebouwd.
Ook hier liggen Onassis en zijn dochter begraven.
Wij varen verder en zien Noord Meganisi liggen, wij willen naar het dorpje Vathi zag er in het boek leuk uit. Men heeft diverse mogelijkheden om aan land te gaan. Er is een Marina, een Taverna en aan de stadskade. Wij kiezen voor het laatste. Anker voor laten vallen, spiegel naar de kade en zo liggen wij keurig. Geen water of licht, maar wij kunnen wel een dagje zonder.
Als wij goed vast liggen ga ik op onderzoek uit, misschien nog leuk tentje om ergens te eten vanavond? Wij gaan het zien.
Het is hier overal erg mooi en het lijkt op eiland hoppen, ook aardig om dit met gasten te doen. Goed om te onthouden.
Jelle heeft Stavros gevonden een leuk eettentje met wifi, die wij ook aan boord kunnen ontvangen. Als wij komen eten vanavond zijn de koffietjes gratis, dus dat doen wij dan maar.
Hier gaat ook het blog weer op internet.
Kalinictha.