Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee
Nieuwe werf ontdekken.
2015-10-01

Vandaag is onze vriendin Els jarig. Snel een verjaardags whapje sturen. Volgende week gaan wij haar persoonlijk feliciteren.
Jelle heeft inmiddels een begroting gekregen van de werkzaamheden, die aan de boot moeten gebeuren. Na het ontbijt nemen wij dit samen door. De motor moet gebeuren, misschien wat onderdelen vernieuwen, dus dan is een paar honderd euro niets. De wasmachine moet nog verder na gekeken worden, misschien de motor of de thermostaat, wel een verschil, maar dat horen wij nog precies. Wij zijn er inmiddels achter, dat het arbeidsloon en de BTW in Griekenland even hoog zijn als in Nederland. 
Jelle wil nog wat meer informatie over het dek en de motor. 
Wij huren een auto en gaan naar de shipyard, waar Mike de komende winter zijn boot achterlaat. Hij was erg tevreden over de aanpak van deze jonge ondernemer.
Even later zitten wij in de auto op weg naar Partheni in het noorden van Leros.
Wij vinden de werf, die vorig jaar is begonnen en toch al zeker vijftig boten op de wal heeft staan. Met de eigenaar heeft Jelle een prettig gesprek en hij gaat een prijsopgaaf doen, als Jelle mailt hoeveel meter er bijgewerkt moet worden.
Daarna zien wij links van ons het vliegveldje van Leros, er staat een vliegtuigje klaar, dat elk moment kan vertrekken. Aan de andere kant van de baai is ook een werf.
Wij rijden weer terug en willen in Alinda gaan lunchen. 's Zomers is dit een toeristisch plaatsje, alleen nu ligt het er wat uitgestorven bij. 
Eerst rijden wij door tot einde van de baai, daar staat een soort van kapelletje. 
In de rotsen zie je nog de ruïnes liggen van waaruit het eiland Leros werd verdedigd.
Toch vinden wij een plekje met een mooi uitzicht. Voor de lunch kiezen wij voor gegrilde feta echt Grieks, het smaakt heerlijk.
Wij lopen langs het kasteel Belenis, tegenwoordig is het een museum.
In de verte ziet Jelle op een heuvel een klein kerkje staan, daar rijden wij naar toe.
Als Jelle vanaf die plek mooie foto's heeft gemaakt gaan wij verder.
Via Agia Marina rijdt Jelle de weg omhoog naar het kerkje, dat wij vanaf de overkant zagen. Een eng smal weggetje, daar houd ik niet zo van. Natuurlijk weer een mooie foto om jullie mee te laten genieten.
Dan rijden wij weer richting de haven, heerlijk er zo even uit. 
Op de parkeerplaats komen wij Mike en Helen tegen, zij nodigen ons uit iets te komen drinken, want morgenochtend vertrekken zij naar Kos. 
Na de borrel, warm ik een hapje pasta op en zo zijn wij redelijk op tijd klaar.
Daarna maak ik het blog klaar, dan kan het vanavond nog op internet.
Kalinichta.