Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee
2018-07-04

Laatste dag en nacht aan boord van Wind & Water

Vanwege het lawaai buiten, zijn wij iedere ochtend op tijd er uit, niets geen uitslapen.

Vandaag staat alles in het teken van Wind & Water klaar maken voor het transport naar Nederland. Ik begin mijn kledingkasten uit te ruimen en deze in grote tassen te pakken. Je staat versteld van hetgeen er de afgelopen jaren toch bijgekomen is. Dan het linnengoed, ook niet weinig.


Jelle blijft buiten actief. De radarpaal moet er ook af, maar de draden blijven erin, dus wordt deze eerst verpakt en dan vastgebonden op de spiegel.

Wij hebben veel geluk dat hier zoveel nieuwe schepen worden afgeleverd, de masten zijn allemaal verpakt in speciaal folie. Jelle is naar de mannen, die de schepen optuigen, gegaan en gevraagd of hij dat folie mocht hergebruiken. Geen enkel probleem. Hier worden de Bavaria’s rechtstreeks uit de fabriek afgeleverd, alsof het allemaal niets kost. Veertig, vijftig foot misschien voordelig aangeboden door het faillissement van Bavaria, wie weet. Tussendoor nog een paar Dufours. Een drukke bedoening.

Jelle verpakt de uiteinden van de giek, in verband met het beschadigen. Bijna alles wordt gefotografeerd zodat bij de opbouw volgende week in Nederland, alles weer op de juiste plaats komt.


Na dit werk en de hitte, willen wij wel even zwemmen. Jelle duikt het water in en zwemt naar de overkant naar het drukke strand. Als je goed kijkt naar de foto, zie je dat hij zwaait en zijn voeten boven water laat zien.

Eindelijk tegen half zeven een drankje in de kajuit, want buiten is er teveel zon.

Wij hebben besloten om de laatste avond nog ergens te gaan eten. Ik sla TripAdvisor erop na en zij adviseren een restaurant net buiten het centrum en de boulevard. Het is iets verder lopen, maar wij laten ons graag verrassen. Op het terras staan de gedekte tafels al klaar, het is er niet druk. Wij worden vriendelijk ontvangen. 


Vooraf nemen wij beiden soep, Jelle neemt vissoep, ik gazpacho met bruschetta’s, dan een tournedos bedekt met veldsla, verse tomaatjes en Pecorino. De dame geeft ons een wijnadvies, twee verschillende soorten wijn. Voortreffelijk zowel de wijn als de maaltijd. 


Als wij terug naar Wind & Water lopen, komen wij de handballers in optocht tegen. Zij komen uit verschillende delen van de wereld, allemaal jongelui. Waarschijnlijk de laatste avond, vandaar deze ceremonie.

Wij weten niet of er ook een Nederlands team deelneemt.

Tegen half elf zijn wij aan boord en voor mij wordt dit de laatste nacht aan boord.