Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee

Livingstone

2014-11-15


De taxichauffeur brengt ons naar het busstation. Hier krioelt het van de zwarte mannen. Ze willen je helpen uit de taxi in de bus voor een paar cent. Wij houden onze tassen goed vast en brengen ze zelf naar de  airgekoelde  bus. 


Onderweg wordt er twee keer gestopt voor een drankje en Jelle maakt nog een leuke foto. Het landschap is afwisselend en de weg redelijk goed. Na zeven uur rijden komen wij aan bij Fawlty Towers, het ziet er goed uit. Echt Afrikaans houtsnijwerk aan de muur en Afrikaanse kleden op de tafel. 


Wij hebben een kamer met douche en airco wel belangrijk, want het is meer dan dertig graden. De kamers liggen allemaal rond een goed onderhouden parkje, aan de rand van het gazon en een heerlijk zwembad. Het is weekend dus druk met backpackers van verschillende nationaliteiten zowel jong als oud. Wij vinden een goed pizzarestaurant aan de overkant. Tegen tien uur liggen wij in ons bed.

Op zondag na het ontbijt in een soort van gezellige kamer, nemen wij de taxibus van Fawlty Towers en gaan de Victoria watervallen bezoeken. 


Als je het park inloopt staat er direct een standbeeld van Livingstone. De breedte van de waterval is 1700 meter  en de hoogte varieert van 80-108 meter. 


Doordat het einde van seizoen is, staat de waterval bijna droog. 


Wij kijken naar het bungee jumpen vanaf de brug, die Zimbabwe van Zambia scheidt. 


Wij wandelen terug zien nog een aap die een vuilnisbak omgooit en daarna in het afval gaat graaien. 


Wij drinken koffie bij een prachtig resort waar een band Afrikaanse muziek speelt, heel gezellig en het ziet er zeer luxe uit.


Als wij bij Fawlty Towers zijn, nemen wij een duik in het zwembad. Voor de tweede keer gaan wij naar Olga's Pizzeria, voor een heerlijke pizza. Voordat wij het weten is ook deze dag voorbij.

Maandagochtend is het wat koeler, wij gaan eerst naar het Livingstone museum. 


Om elf uur ga ik naar de pedicure, hier krijgen mijn voetjes een beurt.


 's Middags worden wij opgehaald door een overdekte jeep en rijden wij naar  het  Mosi-oa-Tunya National park, er zijn veel mooie vogeltjes en natuurlijk giraffen, impala's en wrattenzwijnen. 


Wij rijden nog een stuk langs de Zambesi rivier. Leuk om het verschil tussen de twee parken te zien. Vanavond eten wij bij een restaurant waar lam op het menu staat, lekker voor de verandering. Wij nemen nog een "afzakkertje" aan de bar van Fawlty Towers en lopen dan weer richting ons "huisje" waar het bed op ons wacht.