Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee

Zambia

Een heel andere wereld.

2014-11-03


Wij vertrekken op maandagavond 3 november om 22.00 uur.

Dinsdagochtend om 07.00 uur stappen wij over in Dubai en vertrekken twee uur later naar Zambia.

In Lusaka staat de taxichauffeur al op ons te wachten. Wij moeten een visum kopen en vertrekken naar B&B Apogo guesthouse. Overal hangen de vlaggen halfstok in verband met het overlijden van de president. De weg naar het B&B Apogo is een kleine cultuurschok, ondanks dat went het snel. 


Het guesthouse heeft een zwembad, heerlijk om even te zwemmen. Aan het eind van de middag brengt de taxi ons naar een winkelcentrum. Hier kopen wij wat flesjes water en daarna zoeken wij gezellig restaurant Rhapsody, de komende dagen zal dit ons favoriete restaurant worden.


De volgende dag laten wij ons door de buiten wijken van Lusaka rijden. Carien en Frans laten ons het oude huis zien, waar zij veertig jaar geleden hebben gewoond.


Wij bezoeken een art en jewel gallery prachtige dingen zien wij daar.


Wij stoppen bij een kerkje waar een koor aan het oefenen is, zij moeten dinsdag tijdens de begrafenis van de president zingen.


Dan gaan wij naar het Makeni weeshuis, op dit terrein zijn ook scholen voor kinderen uit de omgeving. 


Carien had een loom doos meegenomen. Dat was het grootste succes. 

Kinderen kwamen om ons heen zitten, terwijl wij met zijn drietjes aan de kinderen lieten zien hoe je armbandjes kunt maken. Uit Nederland hadden wij beiden, kleurpotloden, stickers, pennen, kleurboekjes en balpennen mee genomen. De dankbaarheid straalde van al die kleine gezichtjes af.


Donderdag weet Carien een prachtige Lodge buiten Lusaka, met zwembad en een klein natuurpark. Hier gaan wij naar toe. Wij lunchen en nemen een duik in het zwembad. 


Wat een mooie natuur, je kunt zien dat binnenkort de regentijd aan breekt.


Carien en ik wandelen het park in en zien wrattenzwijnen, grote herten en zelfs op de terugweg in de auto zien wij een giraffe.


In Lusaka zijn bijna geen toeristen.


Vrijdagochtend om 7.50 uur vertrekt ons vliegtuigje waar 18 mensen in kunnen naar Chipata.

Een paar uur later zijn wij er. In Chipata worden wij zondagochtend opgehaald. Dan begint onze 4- daagse safari. 

Wij komen via een zandweg aan bij ons logeeradres. 

 

De ligging is prachtig, het gebouwtje ziet er grappig uit. Wij droppen onze spullen relaxen wat, daarna wandelen wij richting een paar andere Lodges voor de volgende overnachting. De ene ziet er goed uit, daar gaan wij vanavond eten en reserveren voor de volgende overnachting. De andere is erg groot en modern met prachtig zwembad hier gaan wij lunchen en zwemmen. 


Aan het eind van de middag lopen wij het stadje in, bezoeken een markt waar kleurrijke Afrikaanse stoffen worden verkocht. 


Terug nemen wij een plaatselijk busje dat ons naar ons logeeradres brengt.

Dit zijn onze voorlopige eerste ervaringen. Volgende week volgt er meer.