Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee
2018-06-01

Oei....wat kunnen die Italianen koken

Vandaag gaat er gewassen worden. Wij hebben besloten om hier nog een dagje extra te blijven. Het is een rustige haven. Daar komt bij, dat het bijna aan de zee ligt, dus hebben wij altijd een frisse zeebries. De temperatuur loopt namelijk overdag op naar de dertig graden.

Terwijl de ene was droogt en de andere draait, lopen wij naar de Spar in het centrum. Het is weer tijd om alles aan te vullen, hier is dat makkelijker dan straks in Venetië.  


Wij verlaten de haven, hier horen een restaurant en appartementen bij. Na een kwartier zijn wij bij de Spar en vullen zo onze voorraad weer aan. Op de terugweg nemen wij nog een ijsje.

Aangekomen bij Wind & Water is de ene was droog en de andere gaat aan de lijn. Wij lunchen en er volgt een powernap, daar waren wij aan toe. Door de warmte komt er niet veel uit onze handen.

Onze advocaat had gisteren verteld over het ontzettende goede restaurant La Dinette aan de haven met uitzicht op de zee. Vanavond willen wij dat proberen. Eind van de middag lopen wij naar de kop van de steiger en lopen het water in, dat wel ondiep is. Heerlijk, hier knappen wij van op. Op de steiger zijn douches, dus daarna lekker af spoelen. 

Tegen half acht lopen wij naar het restaurant. Zij hebben een grappige formule, 5-gangen menu €35,00. Deze keer gaan wij ervoor. 


Wij beginnen met een mooie tonijnsalade, puur met een bijzonder sausje erbij. Daarna twee grote garnalen in filodeeg. 


Dan een vissoep met alleen maar verse vis erin. 


Er volgt een pastaatje en ter afsluiting gefrituurde vis en groenten. De koks in Italië kunnen er iets van, het blijft een verfijnde keuken. Niet goedkoop, maar wij hebben het er voor over.


Achter Jelle gaat de zon onder.


Wat later geeft dit een mooi plaatje.

Nog even in de kuip een kopje koffie en thee. Daarna te kooi.

Buona notte.