Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee
2018-06-14

Vele kleuren   glas

Na de koffie op het terras, gaan wij de eilanden Murano en Burano bezoeken.

Eerst steken wij over met de vaporetto naar St. Elena. 


Onderweg passeren wij het arsenaal van Venetië. 


Aan de overkant ligt Wind & Water. 


Je ziet van allerlei vreemde manieren, zoals mensen hun boten kunnen achterlaten.


Wij moeten overstappen in Fondamenta Nove en nemen de vaporetto naar het eiland Murano. 


Dit staat bekend om zijn glaskunst, vanaf de zestiende eeuw. Er zijn een glasmuseum en verschillende glasblazerijen. Ook hier geen gewone straten waar bussen, fietsers of auto’s rijden. Al het vervoer gaat per boot.


Langs het kanaal zijn er winkels en ateliers waar veel glas ontworpen en verkocht wordt. Wat een prachtige stukken. Frans vindt al snel enkele cadeautjes voor het thuisfront. Ik koop een glazen gondel als herinnering aan dit bezoek. 


Er hangt een rustige sfeer in de straatjes. 

Wij stoppen bij een tentje voor een simpele lunch. Even later stappen wij in de vaporetto, die ons naar het eiland Burano brengt.


Burano wordt ook wel het kunstenaarseiland genoemd. De gevels van de huizen zijn kleurrijk. De gemeente bepaald de kleur van je huis, zelfs als het je eigendom is. 


De gordijnen, die voor de open ramen en deuren hangen matchen met de kleur van de gevel. Heel bijzonder om te zien. 

Het eiland staat ook bekend om zijn kant en zijn vis. Terwijl wij langs de winkeltjes lopen, valt het oog van de mannen op een mooie etalage met dames linnen mode. Het zijn eigen gemaakte ontwerpen. Ik pas een jurkje met bijpassende shawl, staat goed mooie kleuren. De prijs wordt na wat gepraat aangepast, uiteindelijk vind ik het nog te duur. Lever de kleding in en vertrek. Jelle loopt na mij de winkel uit en wordt terug geroepen door de eigenaresse. Het verschil wordt gedeeld en Jelle verlaat de winkel met mijn jurk. Daar word ik vrolijk van. Wij wandelen nog wat rond en vinden een ijsco-tentje. Inmiddels is het wat later geworden en stelt Jelle voor om bij Fondamente Nuove een hapje te gaan eten. Wij kennen het plaatsje niet, maar er zal vast wel een trattoria zijn. 


Leuk plaatsje met een mooie kerk gebouwd tussen allerlei huizen.


Wij eten zeebaars, wijntje erbij koffie toe, onze buikjes zijn gevuld.

Nog de laatste vaporetto naar Certosa.

Zo verliep de donderdag.

Buona Notte.