Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee
2018-06-09

Bella Venezia 

Rond acht uur staan wij op. Het zonnetje schijnt en wij hebben weer zin in deze dag. Relax douchen, haren wassen je kent het wel. De tijd tikt door en het is bijna tien uur, als wij langs het restaurant op de haven lopen. 


Eigenlijk wel een goede tijd voor een kop koffie. Wij nemen er een Italiaanse tompouce, in plaats van bladerdeeg cake bij. Deze smaakt lekker. Even wat discussie over, waar gaan wij een gondel huren. 


Bij het Sint Marco plein is het erg druk en blijf je een beetje op het grote water. Wij willen juist de kleine kanalen en besluiten bij de halte Academia eruit te gaan.

Zo gezegd, zo gedaan. Wij komen aan, zijn direct aan de beurt, kunnen instappen maar natuurlijk eerst de prijs. Wij maken onze wens, kleine kanalen, kenbaar en ineens is het dan tien euro duurder. Kirsten, ook niet op haar mondje gevallen, zegt direct dat doen wij niet gisteren was hetnog dezelfde prijs. Ok, zei de gondelaar want die zag zijn klantjes vertrekken. 


Een bijzonder gevoel in zo’n gondel te varen. 


Ondertussen vertelt de gondelaar van alles over de gebouwen en bruggetjes die wij passeren en waar wij onderdoor gaan.


Het tochtje duurt een half uur. 


Na afloop maakt de gondelaar nog een foto van ons drietjes, leuk voor later. 

Gisteren had Kirsten op de markt allerlei pasta’s gezien. Wij lopen er heen en ik koop nog wat fruit.


Wij passeren een rayban winkel. Ja, daar wil onze dochter naar binnen, want zij heeft nog haast geen zonnebrillen. Ondertussen loop ik naar de overkant waar ik mooie kettingen zie. Ik loop naar binnen en zie een lange ketting. Ik loop terug naar de brillen winkel, Kirsten koopt een mooie bril. Daarna gaan wij met zijn drietjes naar de ketting winkel en zijn wij het er alledrie overeens dat het toch wel een mooie ketting is. Ik moet wel zeggen, dat het altijd heel gezellig winkelen is met Kirsten, onze smaken komen aardig overeen. Jelle gaat dan vaak snel overstag.

De meisjes zijn gelukkig en Jelle wil wel even rusten, hij heeft honger gekregen. Prima Jelle zoekt een plaatsje in de schaduw en wij nemen nog een paar winkeltjes. De warmte gaat opspelen, wij willen ook wel wat schaduw en iets te eten.

Na de lunch besluiten wij om terug te gaan naar Wind & Water even relaxen, douchen en omkleden voor het concert van vanavond.

Tegen half zeven zijn wij in de buurt van de Chiesa San Vidal, hier vindt het concert plaats.

Er is een groot plein met veel terrassen. 


Al snel vinden wij een terras waar wij een hapje gaan eten.


Wij beginnen met gegratineerde coquilles en daarna Vitella Tonnata, paar wijntjes erbij en smullen maar.

Dan lopen wij naar de mooie oude kerk. 


Voor deze gelegenheid heeft Kirsten haar speciale schoentjes (sandaletto’s) aangetrokken. Het zijn eigenlijk zitschoenen, maar voor deze kleine afstandjes lukt het aardig “op de been” te blijven. Daarbij wetende, dat de slippers als reserve in de handtas zitten.

Ik heb natuurlijk mijn mooie ketting om gedaan, hier word ik helemaal vrolijk van. Het blijkt dat de voorstelling compleet uitverkocht is. Wij zitten in het midden en zijn tevreden met onze plaatsen.


Wat een mooie muziek. 


De violen, bas en klavecimbel een prachtige combinatie.

Na afloop gaan wij weer met de vaporetto naar het Sint Marcoplein, daar stappen wij in de vaporetto naar het Lido en dan Certosa. Bussen of auto’s zijn hier geen vervoermiddel. 

Tegen half twaalf zijn wij weer aan boord. Wij zijn moe, maar voldaan. Even later gaan wij te kooi. Voor Kirsten is dit het kaatste nachtje.

Buona Notte.