Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee
2018-06-22

Onstuimige zee

Vanochtend langzaam opstaan, want de regent tikt op de kajuit. Roel bekijkt de buienradar en ziet misschien wel de hele dag regen. Rond elf uur een opklaring volgens zijn berichten.

Allerlei voorstellen over de daginvulling passeren de revue. De laatste is wij beginnen met koffiedrinken bij het hotel. Daarna de vaperetto naar het Lido voor een strandwandeling. Het waait hard, altijd mooi om dan de golven op zee te bekijken. Ondertussen is ook de zon weer gaan schijnen.

Jelle stelt voor om te picknicken op het strand. Onderweg kopen wij bij een tentje een heerlijk broodje en een flesje drinken. Alles gaat in de tas, voor op het strand. Aangekomen daar is de rode vlag uit betekent niet zwemmen. 


Het is niet moeilijk om op het uitgestorven strand een zitje te vinden, waar wij kunnen lunchen. 


Op de zee wordt er gekitesurfd en gesurfd. Jelle maakt er een foto van.


Wij wandelen verder over het strand, gaan via een pad richting de verharde weg. 


Daar zien wij ineens een Engelse dubbeldekker staan. Grappig, misschien een stop om iets tee drinken. Marjo gaat kijken maar is snel terug. Dit gaat het niet worden. 

Als wij langs de Connad komen nemen, wij wat boodschappen mee en gaan met de vaporetto terug naar Wind & Water.

Vanavond is namelijk onze laatste gezamenlijke avond en die willen wij op een nieuwe locatie doorbrengen. Eerst een powernap en daarna richting Venetië, maar stappen uit bij het Arsenaal.


Weer overal bruggetjes en nauwe straten. Na een paar pleintjes vinden wij een leuke trattoria, hier gaan wij wat eten. Deze keer geen toetje, want wij willen een lekker Italiaans ijsje op de terugweg.

Een paar straten verderop nog koffie en zo zijn wij alle vier helemaal tevreden. 


Na ons tochtje in de vaporetto zijn wij tegen half elf weer aan boord.

Het is een heerlijke temperatuur, lekker afgekoeld.

Buona notte.