Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee

Bedenk niet wat je wilt hebben, maar geniet van wat je krijgt.

2014-10-07


Gisteravond bleef het lichten en onweren. Jelle gaat naar buiten en maakt een mooie foto.


De hele nacht volgt de ene bui na de andere. Iedere keer zijn wij wakker van het onweer. 


Eind van de ochtend willen wij oversteken naar Cleopatra Marina.

Het blijft waaien en regenen. Wij hebben geen keus,dus genieten wij maar van wat wij krijgen.

De wind blaast flink en wij liggen aan lage wal, tussen twee schepen in. Gelukkig komen er twee mannen aan, die ons ondanks de regen wel een handje willen helpen. Op zo'n moment hebben wij toch duidelijk plezier van de boegschroef. Mijn kapiteintje vaart schuin naar achter de stuurlui op de wal geven de voorpunt nog een extra zet en zo draaien wij netjes uit de ligplaats.

Op het water natuurlijk geen sterveling, onderweg bind ik de stootwillen goed vast. Bij aankomst moet eerst de dieseltank vol gedaan worden. Dat lukt prima er gaat meer dan honderd liter in.

Daarna krijgen wij een ligplaats toegewezen. Even opletten, want in deze haven staat best een flinke stroming. Op de Middellandse Zee komt de stroom altijd maar van één kant, bij ons nu recht van voren. Als wij eenmaal vastliggen ga ik eerst droge kleding aan doen, want ik ben echt tot op mijn hemd toe nat. Na de lunch lopen wij een rondje, vragen hoe het morgen gaat als Wind & Water de wal op moet. Het is net als in de wachtkamer van de dokter, als je aan de beurt bent komen de marinero's je ophalen. Wij wachten dus gewoon af.

Wij lopen het grote terrein op, dat alfabetisch is ingedeeld in eindeloze rijen van schepen minstens 900 in totaal. Het ziet er overzichtelijk uit. Een winkel met allerlei onderdelen, dan een kantoor waar het onderhoud gecoördineerd wordt. Verder is er niets, behalve een restaurant waar je alles kunt krijgen, dat gaan wij vanavond uitproberen. Dit alles op een kwartiertje rijden met de auto van het vliegveld Preveza. Voor de gezelligheid lig je hier niet, dat was aan de overkant van de rivier wel anders.

Dan eindelijk tegen vijf uur komt de zon weer te voorschijn, alles ziet er ineens anders uit. 


Jelle neemt zijn welverdiende biertje.

In het restaurant komen wij Gonnie, Hans en Lars tegen, drinken samen nog een kop koffie. Zij vliegen morgen vanuit Corfu terug naar Nederland, wij nemen afscheid van elkaar en houden zeker contact. 

Het is bijna volle maan, die hebben wij de afgelopen dagen niet meer gezien. Als wij aan boord komen is het muisstil, geen wind en regen, dat gaat dus een rustige nacht worden.

Kalinichta.