Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee
Eiland Rhodos verkennen.
2015-09-18

De fiat panda staat om negen uur klaar.
Wij beginnen met de oostkust van het eiland. Wij rijden langs veel grote hotels en nog meer souvenirzaken, dit is hier echt massa toerisme. 
Daarna passeren wij de steden Kalithea, Faliraki, Afantou en dan hebben wij zin in koffie. 
Wij nemen de afslag Charaki, daar is een kleine baai met uitzicht op het kasteel van Faraklos. 

Eerst was dit een bolwerk van piraten, totdat zij werden verdreven door de johannieters en zij bouwden het om tot een gevangenis.
Na de koffie stappen wij in de fiat en vervolgen onze weg naar het zuiden, want Lindos is ons doel.
In de verte zien wij al de akropolis hoog boven Lindos en de baai. 
Wij willen zo dichtbij mogelijk parkeren. Wij vinden een parkeerplaats aan de baai, maar het is daar erg druk, dus blijven wij niet lang daar. 
Wij rijden terug omhoog, langs al de bussen met toeristen. Verderop vinden wij een parkeerplaats om wat foto's te maken.
De akropolis van Lindos ligt op een steile rots en er staan de resten van een tempel uit de vierde eeuw v Chr. bij. In de dertiende eeuw verstevigden de johannieters de oude stadsmuren met hoge kantelen.
Wij rijden nu dwars door het eiland, dat er heel groen uit ziet en veel olijfboomgaarden heeft.
Na een uur rijden komen wij aan de westkust van het eiland. Veel minder toeristisch, inmiddels tijd voor een lichte lunch. 
Wij gaan van de grote weg af en komen op een secundaireweg, die ons richting de zee brengt. Bij Fanes zien wij een leuke strandtent, dichtbij de Meltemi kitesurfclub. 
Onder de bomen overal versierde kussens, banken en bomen, het doet wat oosters aan. Wij bestellen drank en wat verschillende hapjes. 
Voordat wij de auto instappen, lopen wij toch nog naar de zee. Nee het zwemmen trekt ons niet, wij zijn onder de bomen lekker afgekoeld.
Wij gaan weer verder naar de haven, stoppen nog even bij de Carefour voor de laatste boodschapjes, morgen gaan wij verder naar het eiland Symi. 
Aan boord eerst een paar koppen thee en daarna een aperitief.
Even mijn moeder bellen, nog steeds veel regen in Nederland.
Vanavond gaan wij aan de overkant eten als afsluiting van ons verblijf op Rhodos.