Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee
Overal water.....
2015-09-25

Wij maken de trossen los en Jelle haalt het anker op. Gelukkig, geen andere kettingen over onze ketting heen. Tegen negen uur zijn wij op zee.
Dit zie ik als ik achterom kijk.
Vandaag gaan wij naar het eiland Kalymnos. Dit eiland staat bekend om zijn sponzen. Er blijkt zelfs een soort van sponzenduikschool te zijn en een museum. Wij gaan het ontdekken. De afstand is dertig mijl.
Maar.........als ik water op wil zetten voor de koffie, komt er geen water uit de kraan wat betekent dit...
Mijn eerste reactie, kijken in de bildge onder de vloer. Water proeven, gelukkig zoet water. Wat goed,,dat wij niet aan het zeilen zijn, vanwege te weinig wind.
Inmiddels is de watertank, die Jelle voor vertrek vol had gedaan, helemaal leeg gelopen onder de vloer. 
De tank die leeg gelopen is, heeft een inhoud van 200 liter water. De andere, tweede tank 150 liter, gelukkig is deze nog vol.
Het water staat nog net onder de planken. Onmiddellijk de bildgepomp aangezet. Onder de vloer staan bakken gevuld met flessen water en frisdrank. De accu's staan op een verhoging en staan gelukkig nog droog.
Jelle duikt het keukenkastje in en ziet dat er een slangklem van de zuiveringsinstallatie is los geschoten. Dit is de veroorzaker. 
Als Jelle in de kuip komt, is het mijn beurt om alle nattigheid droog te maken. 
Wat een toestand.
Terwijl wij buiten in de kuip zitten bij te komen onder het genot van een kop koffie, zien wij ineens Riet en Rob van de Bolt, Black, Bear in de verte aankomen. Wij kruisen elkaar, proberen via de marifoon nog wat contact te krijgen, maar hun marifoon is niet goed te verstaan. 
Jelle maakt een foto die wij straks per mail doorsturen en een berichtje erbij doen.
Wij laten veel kleine eilandjes achter ons. Links de grootste is Kos.
Let op de weerkaatsing van de wolken in het water, toch wel heel bijzonder.
Na een paar uur is de binnenboel weer op orde.
Wij naderen de haven.
Tegen twee uur lopen wij de haven aan. 
Op de kade staat een man met een lichtgevend vestje. Hij wenkt, dat wij naar hem moeten komen. Hij helpt ons bij het aanleggen, hij vraagt hier €5,00 voor, prima hier hebben wij geen moeite mee. Hij doet zijn vestje uit en stapt weer op zijn brommertje de stad in.
Voor water, electriciteit en liggeld komt iemand anders, deze man komt een half uur later op een scooter vraagt en voor halve dag water en electriciteit €10,00. Hier maken wij geen gebruik van. Met de zonne-energie houden wij het wel even vol. Morgen verder naar het eiland Leros.
Jelle loopt de stad in en maakt wat foto's. Het is hier een drukke veerhaven dat merk je direct.
De kade waar de zeilboten liggen.
Wij drinken thee, daarna doe ik wat boodschapjes.
's Avonds drinken wij koffie op de kade. Hier gaat ook het blog op internet.