Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee
2016-06-06

Bakens worden verzet.

Loutra is een gezellig haventje, jammer dat wij weer verder moeten. 
Doordat het anker niet uit is, zijn wij vrij snel los van de wal.
Er is geen wind, dus worden er geen zeilen gehesen.
Dat was vorig jaar wel anders toen wij deze oversteek maakten.
Een afnemende meltemi met golven van twee meter, de diepte is meer dan twee honderd meter, hierdoor bouwen de golven zich op. 
Wij voeren alleen op de fok met een snelheid van constant acht knopen.
Deze keer moet Hercules het werk doen.
Wij gaan onderlangs het eiland Kea, daarna weer naar het noorden.
Je kunt merken, dat wij dichtbij de grote drukke haven Piraeus zijn. 
De containerschepen varen af en aan.
Onderweg maken wij nog wat foto's van elkaars schepen, altijd leuk.
In de verte zien wij bij de haveningang een cruiseschip en andere grote schepen liggen.
Wij varen de haven in en aan het eind bij de kade zijn vrije plaatsen waar normaal de charterschepen liggen. 
Hier zijn zelfs lijnen naar de kade, ook is er electriciteit en water kortom alles. 
Even rustig achteruit naar de kade varen, lijntje oppikken naar voren lopen Jelle pakt de achterlijn en springt op de wal. Ik doe de lijn voor vast, daarna pak ik de achterlijn van Jelle aan. 
Trapje uit en de anderen lijnen vastzetten en Wind & Water met zijn bemanning ligt weer te glunderen.
Daarna pakken wij de Lurline aan, ook dat verloopt volgens "het boekje".
De komende dagen blijven wij hier liggen, want de meltemi komt dinsdag einde middag en duurt zeker tot en met donderdag. Dat betekent dus tijd voor andere dingen.
Een finish theetje bij Wilna en Reg aan boord en daarna tijd om alles op orde te brengen.
Eind van de middag gaan wij op onderzoek uit. 
Deze keer eten wij aan boord, ik moet nog een stukje vlees kopen. 
Dicht in de buurt is een grote supermarkt waar echt alles te koop is. Ik sla mijn slag. 
Onderweg zie ik iedereen op het terras bij het café Le Port, hier is goede internet met een handige code voor aan boord. 
Helaas wij hebben nog geen elektrische tijd, maar dat komt vast morgen goed.
Vanavond is de keuken van Wind & Water open. 
Deze keer  mozzarella met pesto en tomaat, heerlijke karbonade met ananas en gemengde groente en dan die overheerlijke Griekse joyghurt als toetje. 
Wijntje erbij en wij laten het ons heerlijk smaken.
Na het eten maak ik in de kuip het blog af, de temperatuur is nog prima.
Terwijl ik in de kuip zit, lopen de Grieken keurig aangekleed over de promenade te flaneren.
Leuk om naar ze te kijken en omgekeerd natuurlijk ook.
Wij drinken iets en daarna gaan wij te kooi.
Kalinichta.