Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee
2018-05-13

Vreugde en vriendschap zijn de gezellinnen des levens.


Vandaag Moederdag in Nederland. Voor onze moeders hebben wij een boeket bloemen laten bezorgen, zodat wij er figuurlijk toch nog een beetje “bij” zijn. Wij ontbijten uitgebreid inclusief een eitje.

Vandaag staan er geen klussen op het programma. Eind van de middag komt een oud collega met echtgenote van GE hier in de haven aan. Grappig, zijn vrouw heeft een soort van cruise geboekt langs de highlights van de Dalmatische kust. Jelle sprak Greg enkele weken geleden voor zijn vertrek. Hij vertelde van zijn vakantie. Vanochtend kreeg Jelle bericht dat zij vanmiddag aankomen in Milna.


Tegen drie uur zien wij een klein cruiseschip voor ongeveer vijftig personen aankomen en wandelen naar de kade. Wij nodigen ze uit voor een borrel aan boord van Wind & Water.


Ik maak wat hapjes klaar en tegen half vijf zijn Greg en Jane er. Zij wonen al jaren in Antwerpen en hebben het prima naar hun zin daar. Kinderen zijn uitgevlogen twee wonen er in Engeland en één in Genève. Greg blijft waarschijnlijk nog twee jaar werken. Jane vermaakt zich prima en doet veel vrijwilligerswerk in Antwerpen. Zij vinden het leuk om onze boot te zien, daarna drankje in de kuip.

Er komen heel wat oude herinneringen naar boven, het lijkt alsof de tijd even stil staat.

Tegen half zeven gaan zij terug naar hun schip en wij spreken af rond half acht bij het cruiseschip.


Als wij aankomen mogen wij aan boord van het schip en kijken onze ogen uit, alles glimt en ziet er perfect uit. Op het achterdek staat, ondanks dat het schip maar 55 meter lang, een jaccouzie.

Mooie deckchairs en volop ruimte voor de maximale 50 gasten. Jelle maakt een paar foto’s.

Dan besluiten wij om aan de haven bij restaurant Navigare te gaan eten.


De ober vertelt dat hij verse zeebaars heeft speciaal voor vier personen en laat deze zien.


Allemaal hebben wij daar wel zin in. Gegrilde groenten, aardappeltjes wijntje erbij, het smaakt heerlijk.

Tegen half elf lopen wij terug naar de boot en hebben een voldaan gevoel.

Dit was een geslaagde middag en avond.

Niet veel later gaan wij te kooi.