Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee
2018-05-18

De trossen los.


Rustig de dag beginnen, dat lukt ons wel.

Toch maar weer het lunchpakketje met “zeevaste” broodjes klaar maken.

Vanochtend maakt de kapitein eerst zijn administratie af. 


De bevestiging is binnen van onze maandplaats in Venetie. Wij zijn er blij mee, onze gasten kunnen komen. Vanaf 5 juni, heel fijn.            Er valt een regenbui, goed dat wij nog niet varen. 


Wij lopen van boord en komen langs Lady Kathleen. Zij staan op punt van vertrek. Dokter Deen geeft Jelle nog het advies naar de bakker te gaan, daar verkopen ze een soort brood waar zemelen in zijn verwerkt. Voor de laatste keer nemen wij afscheid bye, bye, misschien tot in Venetie. Wij kopen het bijzondere brood en drinken koffie op het terras. 

Een uurtje later gaan de trossen los. 


Wij verlaten de baai en kijken nog een keer achterom.

Het zonnetje schijnt, wind pal tegen, maar dat maakt ons niet uit. De Volvo Penta doet waar die voor ingebouwd is. De afstand is volgens de kapitein 22 mijl, dat betekent drieënhalf uur varen.

Halverwege verdwijnt de zon en doen wij onze fleece vesten aan.


De zeilboot, die wij tegen komen gaat als een speer op de spinnaker.


De Marina ligt tussen eilandjes waar het water erg ondiep is. De dieptemeter loopt terug tot 2,6 meter. Mijn kapitein mindert vaart en volgt precies de route die de plotter aangeeft.


Iets verderop is de diepte 6,5 meter en onze snelheid is 6,5 knopen. Dat gebeurt niet vaak, dat deze twee getallen hetzelfde zijn.


Wij varen tussen de groene en rode boei de Marina in.

Als snel wijst een marinero een mooie box aan. Hij helpt ons met het aanleggen en de zon begint te schijnen. Heerlijk dan ziet ineens alles er heel anders uit.

Het is half drie, wij drinken een kop thee en doen eerst een power nap. 

Eind van de middag haalt Jelle de fietsjes te voorschijn en rijden wij het dorpje. Wij willen informatie over de Kornati eilanden. Het blijkt dat de excursies naar deze eilanden pas op 25 mei beginnen. Daar gaan wij niet op wachten. Wij kunnen wel een bootje met schipper huren, maar dat lijkt ons niets.

Terug aan boord begin ik met koken. Vooraf een salade met gerookte zalm, die ik hier eindelijk heb gevonden. Voor in de oven een kant en klare lasagneschotel die er goed uitziet wijntje erbij en wij genieten van onze maaltijd.

Vanavond op tijd naar bed, maar ik ga eerst nog even het blog op internet zetten.

Voor straks welterusten.