Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee
2018-05-15


Een schip met zure appelen kwam over.

‘s Ochtends nog een beetje zon, mijn was is net op tijd droog.

Wij lunchen in de kuip, daarna komen er telkens meer wolken te voorschijn.

Vandaag is zo’n dag dat niets moet, maar alles mag.

Jelle heeft wat krampen in zijn maag, voelt zich wat minder en besluit om een eindje te gaan wandelen.


Hij maakt nog een foto onderweg en je kunt zien dat het weer vandaag somber is.

Het begint wat te regenen, ik ga lekker in de kajuit het boek Raadselvader verder lezen. Het is geschreven door Jolande Withuis. De hele familie van de schrijfster komt uit Zutphen, mijn geboorteplaats. Het boek gaat over de oorlog en haar vader was een communist en redacteur van “de Waarheid”. Met behulp van zijn BVD dossier reconstrueert zij zijn levens-geschiedenis. Een mooie biografie.

Ondertussen komt Mike zeggen, dat hij een tafeltje heeft gereserveerd om half zeven bij Palma voor zes personen, want Bas en Margreet gaan ook mee. Dit als afsluiting van een gezellige week bij elkaar aan de steiger.

Ik ga mijn lange broek aan doen, door de regen is het een stuk frisser geworden. 

Tegen half zeven steken wij over naar Palma. Gezellig met zijn zessen aan de tafel. Iedereen zoekt wat lekkers uit. Jelle vertelt dat hij niet zoveel eet in verband met zijn maag. Helen, die zelf ook heel wat problemen met haar gezondheid heeft waaronder haar maag, overlaadt Jelle met goede adviezen.

Gelukkig, want ik adviseer wel eens, maar dat wordt snel weggewimpeld.

Wij willen alle zes Venetië aan doen, beloven elkaar te laten weten wat een goede haven is en waar er een mooie voorstelling is.

Bas en Margreet vertrekken morgenochtend rond acht uur, zij gaan richting Sibenik. Helen en Mike moeten wachten op de nieuwe vuurpijlen. Wij willen rond negen uur weg, moeten naar Split om de fok op te halen.


Na het eten lopen wij met zijn allen naar het ijsco-mannetje en nemen afscheid van hem. Het is een gezellige boel, daar maakt de vrouw van de ijscoman een foto van.

Jelle loopt met Helen op, zij geeft hem nog een paar goede adviezen, die hij niet in de wind mag slaan. Zij geeft hem zakjes Macrogol mee, waar hij er drie op een dag in water moet oplossen en innemen. 

Zij heeft hier veel baat bij. 

Tegen half elf zijn wij aan boord en gaan na een kop thee te kooi.