Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee
2018-05-27

City tour Hop on - Hop off

Vandaag gaan wij Pula vanuit de bus bekijken, tenslotte hebben wij in het centrum alles gezien. 


Vanochtend om zeven uur stond Jelle al op de steiger en maakte dit mooie plaatje, let op de weerkaatsing in het water.

 Wij nemen de bus van elf uur vertrek vanaf het Amphitheater. Aan de kade is een kantoor waar je de kaartjes kunt kopen. Bij de ingang van het Amphitheater staan al rijen mensen te wachten. Wij besluiten om dit bij terugkomst te bekijken.


De bus komt eraan en wij stappen in, lopen direct door naar boven vinden een goed plekje, zodat Jelle mooie foto’s kan maken voor het blog.


Wij komen langs het Marine Casino.

De bus rijdt langs twee baaien, het water is heel helder. Er wordt druk gezond en gezwommen, je kunt merken dat het zondag is. Wij stappen uit bij de laatste baai, Fort Verudella. Hier zijn drie grote hotels, een resort en een beroemd aquarium dat wij willen bezoeken.


Het aquarium is gebouwd in het fort. Prachtige vissen, haaien, zeepaardjes en reptielen zijn er te zien.


Jelle maakt er foto’s van.

Tegen half twee nemen wij de bus terug naar het centrum van Pula.


Nu gaan wij het Amphitheater van binnen bezoeken, tot op heden hebben wij alleen de buitenkant gezien. 


Hoe is het mogelijk dat dit al die jaren is blijven bestaan. 


Jaarlijks wordt hier het Pula filmfestival gehouden. Diverse andere optredens worden hier ‘s zomers georganiseerd.

Tegen half vier wandelen wij naar Wind & Water. Het is de tijd, dat er schepen binnen komen, altijd een leuk schouwspel. Wij hebben nog nooit zoveel boten met honden aan boord, aan de steiger gehad. Was leuk geweest voor onze zeilvriendin Helene, zij zou hebben genoten. Wij jets minder, vooral als ze gaan plassen op de steiger. Een grote motorboot uit Hamburg heeft drie grote honden aan boord, daarnaast ligt een Duitse boot met drie poedels aan boord, dan verderop liggen een Engelse en Oostenrijkse boot ook ieder met een hond aan boord. Kortom het lijkt wel op een hondensteiger.


Dan komt er een prachtige twee master aanvaren, een Amels 55 foot. Dit is een nieuw zeilschip dat volgens kapitein meer dan een miljoen euro kost. Er is een echtpaar aan boord. De marinero’ s hebben de mooring lijnen al in de hand. Tot zeker vijf keer toe probeert de schipper zijn boot achteruit naar de wal te varen... maar durft het steeds niet aan. De marinero’s hebben via de marifoon contact met de schipper. Het blijkt dat zijn boegschroef stuk is. Hij krijgt permissie om de boot eerst in de lengte langs de kade te leggen. Nu springt een marinero aan boord en helpt de schippersvrouw om lijnen aan te trekken. Zo ligt toch het Franse schip uit Toulon met de spiegel naar de kade. Dat is balen, zo’n duur schip en dan werkt de boegschroef niet..........Wij krijgen een Bavaria 40 naast ons, zij komen uit Duitsland. Aan de andere kant ligt een Bavaria 39, deze schipper komt uit Oostenrijk. Hij heeft net gasten aan boord gehad. Dinsdag komt zijn vrouw vanuit Oostenrijk en hebben zij samen vakantie. De afgelopen winter heeft hij in Italië in Grado gelegen. Hij heeft goede ervaringen met de haven daar. Wij willen er ook nog naar toe, goed om te weten.

Vanavond worden de restjes opgemaakt, salade erbij het smaakt prima.

Wij lopen nog even het stadje in om iets te drinken op een terras bij een heerlijke temperatuur.

Laku noc.