Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee

2014-05-11

Moederdag


Ja hoor, toen ik opstond was de ontbijttafel klaar inclusief een eitje en een glaasje jus d'orange. Ondanks dat ik ieder jaar van Jelle moet horen, dat ik zijn moeder niet ben. 

Na het ontbijt hebben wij naar het mooie lied geluisterd van Madelijne Kool, een dochter van vrienden van ons, het heet "Er wordt een moeder geboren". Luister er ook eens na via Itunes, het is beslist de moeite waard. Als je het downloadt betaal je € 0,79 en steun je Cordaid Memisa de strijd tegen moedersterfte in Afrika.

Vandaag is het de eerste keer, dat ik de rust heb om in mijn boek, De Wertheims, te lezen.

Dit boek kreeg ik van Annemiek en Timo toen wij vertrokken. 

Na de koffie wandelen wij de stad in, het is heerlijk weer. Wij gaan door een mooi park met oude bomen 

en waar de oleanders al in bloei staan.

Ter gelegenheid van Moederdag, lunchen wij midden in de stad en kopen bij de ijssalon een heerlijke sorbet met vers fruit. Het is tenslotte maar één keer per jaar Moederdag, ha,ha.

Als wij aan boord komen houden wij siësta en Jelle doet dan nog wat kleine karweitjes.

Daarna natuurlijk nog even contact met onze moeders gehad, gelukkig gaat het daar prima.

Ineens gaat de telefoon, leuk Timo belt voor Moederdag. Wij worden op de hoogte gebracht van de activiteiten in Barendrecht. Vanwege windkracht 6-7 op de Braassem, ging de zeiltraining van Michiel niet door en werd het een theorieochtend. Merijn mocht met zijn papa naar de film. 

Bij een aangenaam temperatuurtje, drinken wij een heerlijk glas witte wijn met enkele hapjes erbij. Wat is het leven toch goed.

Tegen tien uur belt Kirsten nog even vanwege Moederdag. Zij vertelt dat Tibbe en Minne met 13-1 de hockeywedstrijd gisteren gewonnen hebben. Zelf heeft zij tussen de buien door competitie getennist in totaal verloren, maar gelukkig had zij haar singel gewonnen. Ja, het zijn actieve gezinnen.

Wij gaan te kooi want morgen wordt het een spannende dag en hopelijk een oplossing voor ons probleem.