Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee

2014-05-14

Bezoek aan Marsala.


Vandaag is er veel wind, niet zeilen wij nemen de trein naar Marsala.

In het station is een tuin met een laag muurtje er omheen.

De trein staat er al, een half uur later zijn we in Marsala.

Het is een stad gesticht in 397 v.Chr. door Carthagers. Uiteindelijk na een belegering van tien jaar namen de Romeinen de stad over. De Arabieren gaven de stad haar naam Marsa Allah, de haven van God. Nu is de stad bekend doordat de Garibaldi's Roodhelmen aan wal kwamen.

In de 18e eeuw ontstond de Marsalawijnhandel. 

Eerst lopen wij naar de jachthaven, toevallig ligt daar een Nederlands schip, niemand aan boord, jammer. 

Aan de overkant ligt het Egadische eiland Favignana.

Wij komen dan langs een prachtige fontein Fontana del vino.

Wij lopen onder de Porta Garibaldi door. 

Dan via de oude stad naar de Chiesa Madre de Marsala. De kerk wordt van binnen gerestaureerd, men heeft een groot geschilderd doek opgehangen, waarachter gewerkt wordt.

Wij gaan lunchen bij een tentje waar men ook de Marsala wijn schenkt, het is wat toeristisch maar wij willen het meemaken.

Tegen vijf uur wandelen wij weer richting station. Onderweg stelt Jelle voor, om de Duitse buren uit te nodigen een glas wijn bij ons te komen drinken. Toevallig komen wij ze bij aankomst op het station tegen. Gezellig, ze komen tegen acht uur. Werner, de buurman, is een gepensioneerde tandarts en hij heeft altijd veel wedstrijd gevaren. Hij is al in Griekenland en Turkije geweest. De periode dat hij er was, was het erg onrustig daar. Griekenland vond hij een rommelig land en ook in Turkije had hij geen prettige ervaringen. Inmiddels vaart hij al drie jaar rond in Sicilië en is Trapani zijn thuishaven.

Tina, zijn partner, zeker tien jaar jonger vindt alles geweldig. Leuk om zo elkaars ervaringen uit te wisselen. Zij willen ook de volgende dag naar het Egadische eiland Favignana. Het is het favoriete eiland van Tina. Wij spreken af morgen tegen twee uur samen te vertrekken.

Wij hebben er weer zin om Trapani te verlaten en nieuwe kusten te ontdekken.