Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee

Dagje rond Wind & Water 

2014-05-30


Vandaag rommelen wij wat.

Wij bekijken de windwindow, voor zondag ziet het weer er redelijk uit, niet veel wind. Maandag wakkert die weer aan tot stormachtig en dat houdt pas woensdagochtend op. Wij kunnen beter voor de storm op Malta zijn. 

Om acht uur staat John al bij onze boot te kijken. De dames slapen nog, hij had gisteren gezien dat wij de trap zo mooi weggewerkt hadden. 


Hij wil dit ook laten maken, vraagt of Jelle straks even een koffietje komt drinken en hem dan wat advies geeft. Het ziet er inderdaad netjes uit, kost wat, maar dan heb je ook wat.

Na de koffie samen op de fiets naar de Spar. Jelle neemt onze super boodschappentrolley mee, die komt zeker vol en trekt hem dan met één hand al fietsend over het asfalt, richting Marina.

Als wij over de steiger lopen valt mijn oog op een donkerblauwe spiegel(achterkant van een zeilboot), waarop St. Annaland staat. Het is een Grand Soleil 42 en heet Tinborg. Volgens Roy is die van een paar jongens die af en toe een week aan boord komen om te zeilen. Dat kan natuurlijk best.

Om zeker te zijn van een ligplaats in de haven van Valetta, belt Jelle naar de Marina en reserveert een ligplaats voor vijf nachten. Wij krijgen het nummer door en zijn zeker van een ligplaats daar, dat geeft een rustig gevoel.

Wij gaan morgen met de bus naar Modica, dat moet een oude stad zijn en na de aardbeving van 1693 opnieuw gebouwd. Volgens de boekjes een bezoekje waard.

Wij lezen wat en lossen een paar sudoku's op.

Eind van de middag komt Margaret nog even onze boot bewonderen.

's Avonds op de boulevard wat drinken en de mail binnen halen. 

Zo verloopt deze dag rustig.