Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee

2014-05-16

Terug aan de steiger.


Als wij aan boord stappen, slingert de boot wat heen en weer. Doordat wij aardig wat gedronken hadden, sliepen wij snel. Na een half uur werd ik wakker en voelde de boot wild bewegen op de golven.

Ik hoorde dat de wind aan het toenemen was. In de voorpunt was het voor mij niet lekker meer en ben in de achterhut gaan liggen. Ik dacht dat het iets beter was, maar viel tegen.

De voorspelling was dat de wind zou draaien en wij in de luwte van de berg zouden liggen. Dit pakt anders uit, de wind waaide precies de kom in en natuurlijk ook de golven. Kortom het was niet prettig ieder uur waren wij wakker, het anker hield natuurlijk prima, maar de bemanning werd er niet vrolijk van. Toen wij met het bijbootje de haven in peddelde hadden wij al besloten, dat wij vrijdag het haventje in zouden gaan want er was nog meer wind voorspeld.

Om zeven uur 's morgens hebben wij het anker los gemaakt en zijn wij de haven binnen gevaren. Prima plaatsje aan de steiger, toen hebben wij nog een paar uur rustig geslapen. 

Een wat verlaat ontbijt en inderdaad een stevige wind. Voor het eerst vallen er ook een paar druppels regen. De lange broek maar aan. 

Jelle gaat naar het havenkantoor om af te rekenen. Hij komt snel terug de dame sprak heel goed Engels, dus dat maakte de conversatie wat makkelijker. 

Aan boord pakt hij het fototoestel, want er blijkt een tornado boven de toppen van de berg aan te komen. Een mooi natuurverschijnsel, dit had ik nog nooit gezien.

Wij drinken koffie en zijn nog wat moe van de weinige nachtrust die wij hadden.

Dus volgt er een siësta. 

Wij kijken uit op een oude tonijnfabriek, hier stond Favignana vroeger om bekend. Tegenwoordig is er geen tonijn meer in deze omgeving.

's Middags wandelen wij over het eiland. Daarna gaan wij wat weersvoorspellingen downloaden en uitzoeken, waar naar toe en wanneer wij morgen vertrekken.