Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee

Heerlijk weer dat gerommel aan boord.

2014-05-07

Heerlijk weer dat gerommel aan boord. 


Vandaag wordt de buitenboel onder handen genomen. Het blijkt dat wij in de haven één van de eerste boten zijn, die morgen het water in gaan. Dit betekent, dat wij één nacht op de wal aan boord slapen. De voorzieningen zijn prima, goede douches en toiletten bij het havenkantoor.

Als wij klaar zijn, ga ik een heerlijk kop koffie zetten. Wij kijken elkaar aan en zijn beiden tevreden over het resultaat. 

Daarna loop ik nog even het stadje in en kan niet nalaten om toch nog een hele oude kerk te bezoeken. De San Pietro's kerk, eerste gedeelte gebouwd in 1076 . Tussen 1836 en 1847 is er een orgel geplaatst met drie toetsenborden, zodat het orgel door drie organisten tegelijk bespeeld kan worden.

's Middags gaan wij wijn inslaan en toch nog wat extra water er is ruimte over in de boot en nu hebben wij de auto nog. Op de terugweg stoppen wij bij een Gelati en nemen een heerlijk ijsje. 

Daarna worden de boodschappen aan boord gedragen en gaat Jelle de auto terug brengen naar het vliegveld. Ik heb wel trek in een glaasje Aperol.


Inmiddels hebben wij internet aan boord, dus kan vanavond het blog "de lucht in".

Daarna gaan wij te kooi.

Morgen een actieve dag, dan wordt Wind & Water te water gelaten. 

In het volgende blog, ga ik jullie vertellen, hoe de ter waterlating is verlopen, want dat blijft altijd een verrassing, ook voor ons. 

Wind & Water is vanaf nu, ons verblijf voor de komende 9 weken.