Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee

Wasdag.

2014-05-21


Vandaag blijven wij een dagje in Sciacca liggen.

Inmiddels is onze waszak aardig gevuld. Bij een langer verblijf aan boord, is het net zoals thuis, werkzaamheden waar je niet omheen kunt, zoals de was. Gelukkig is Wind & Water uitgerust met een wasmachine, als er water en stroom in de buurt is, gaat het bijna vanzelf.

Wind is er altijd en de zon erbij, dat maakt dat de was binnen een paar uur schoon in de kast ligt.

Dichtbij de haven is een supermarkt, wij kopen daar de meest noodzakelijke dingen, want morgen wordt er gezeild en dus niet gewinkeld.

Wij liggen tussen een Engelsman en een Zweed in. De Engelsman komt van Licata, hij wil naar Trapani. Vorig jaar heeft hij zijn schip op Malta gekocht en in Licata een ligplaats voor twee jaar geregeld. Hij is niet zo tevreden over deze haven, volgens Jelle is hij wel een "zeurpietje".

Altijd goed om wat ervaringen te horen, wij willen hier namelijk de maanden juli en augustus de boot achterlaten. De Zweed wil morgen ook naar Licata, hij wil zijn kinderen daar naar toe laten komen volgende week. Waarschijnlijk zullen wij het Zweedse echtpaar nog wel tegenkomen.

Aan een andere steiger liggen twee Franse boten, ook zij gaan morgen verder naar het zuiden.

Een uurtje later vertrekt de Engelsman naar het noorden. Na een tijdje komt er een Franse boot met 3 mannen binnen. Zij hebben net 200 mijl gevaren en de vrouw van de kapitein komt zo aan met het vliegtuig en vaart dan een weekje mee. En zo is het een gezellig internationaal gedoe op de steiger. 's Middags komt er nog een Franse boot met een echtpaar binnen. Begin van de avond twee grote Duitse schepen en nog een Belgische boot. Dat is lang geleden dat wij zo'n drukte in een haven hebben meegemaakt. Blijkbaar dat Zuid Sicilië populair is onder de zeilers.

Wij lunchen aan boord. Jelle repareert iets aan het zeil en laat de bijboot leeg lopen, want de komende dagen liggen wij in een haven. Zo is vandaag een echte klusjesdag.

Na het avondeten wandelen wij het stadje nog even in en genieten van het prachtige uitzicht over de haven. 

Vanavond op tijd naar bed, morgenochtend willen wij tegen acht uur vertrekken. Wij hebben Licata als doel 50 mijl verder, lukt het niet of valt het tegen, stoppen wij halverwege in San Leone. Wij zien wel.

Buona Notte.