Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee

Ragusa.

2014-05-27


Vanochtend is Jelle naar de bar gegaan om te kijken of zij een wificode hadden. Ze hadden vandaag geen wifi, misschien morgen. 

Wij gebruiken onze internet hotspot(huawei) met een internetkaartje van het land waar je verblijft, om zo de mail, nieuws en de weerberichten op te halen. Dat gaat ook prima.

Als Jelle aan boord wil stappen, wordt hij op de schouder getikt door een Nederlander. Hij blijkt hier de hele winter te liggen voor een zacht prijsje, volgens hem. Zijn partner komt er ook bij staan, Jessica en Roy. Vroeger heeft Roy gevaren, vier jaar geleden hebben zij de Jeanneau gekocht in Barcelona. Eén juni loopt het ligplaatscontract af en gaan zij naar Griekenland. Grappig, jaren kom je geen Nederlanders tegen en zo twee na elkaar.

Na de koffie gaan wij met de fiets op verkenning uit. Eerst een paar winkeltjes aan de haven bekijken. Hier staan net zoals in Licata best wat winkels leeg. Dan op zoek naar de markt. Via de Piazza Duca degli Adruzzi gaan wij de weg omhoog, waar aan het eind de supermarkt ligt en halverwege de weekmarkt wordt gehouden. Hier vinden wij bij de eerste viskraam tonijn, daar heb ik de afgelopen weken na uitgekeken, dus direct gekocht voor vanavond. Dat is bij voorbaat al smullen. Het blijkt de tijd van de meloenen te zijn, karren vol staan er.

 

Het strand is dichtbij de haven, ziet er aardig uit. In Licata was het strand een eind weg en geen boulevard. Hier is bij de Marina een gezellige, nieuwe boulevard. Er wordt hard gewerkt bij de strandtenten, want die zijn nog niet klaar voor de toeristen. Wij fietsen terug naar de boot, lezen en sunburnen wat. Jelle werkt zijn administratie bij. Daarna verder met het zuiveringsapparaatje. Ik ga in wat kookboekjes een lekker recept voor de tonijn opzoeken. Wij gaan pas om half negen aan tafel. Mijn kapiteintje wilde beslist de installatie van het zuiveringsapparaatje afmaken. Het is hem gelukt, nu gaan wij kijken of het aan onze verwachtingen voldoet, wordt vervolgd dus.

Inmiddels heb ik heerlijk kunnen kokkerellen en werd het tonijn met pasta en een zalige zelf gemaakte wat zoetige saus erbij. Ja, het is goed eten bij bistro Wind & Water!

Een koffietje toe met stukje toblerone, maakt de maaltijd helemaal af.