Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee
Donderdag 1 september 2011
Portimao - Lagos.

Het dagje rust in Portimao wordt gebruikt om het blog te schrijven en de foto’s toe te voegen.


Af en toe valt er een buitje regen dat de boel een beetje opfrist, daarna schijnt de zon weer.
Wij besluiten om vrijdag boodschappen te doen in Lagos.
De winkels blijken daar dichterbij de haven te zijn.
Vrijdag 2 september 2011
Wij vertrekken eind van de ochtend en zeilen in een paar uur naar Lagos.
Vanuit zee is het een prachtig gezicht, grote ruige rotsen met allerlei kleine strandjes ervoor. Je kunt door diverse spelonken van het ene naar het andere strandje lopen.

Lagos heeft een smalle ingang, die overgaat in een kanaal en na 500 meter aan de rechterkant is het havenkantoor.
Wij besluiten om 7 nachten te blijven, daardoor werd de ligprijs iets lager, maar toch nog aanzienlijk.
We wachten tot de voetgangersbrug naar het stadje voor ons open gaat en vinden dan vrij snel onze ligplaats. De haven ziet er gezellig en verzorgd uit.
Een boulevard met vele terrassen rondom de haven.
Bij aankomst gaan wij eerst boodschappen doen om onze voorraad weer op pijl te brengen.
Zaterdag 3 september 2011
Aan het eind van de middag komen Inger en Rob aan boord. Zij vertellen ons van alles over het stadje en natuurlijk over de eet-tentjes rondom de haven en in het stadje.
Om te beginnen nodigen zij ons uit om mee te gaan naar een Fado avond in het dorpje Espiche een stukje het binnenland in. Bij Adega Papagaio worden we al verwacht, want Rob had inmiddels gereserveerd.



Wij gaan steengrillen, iets wat men voorheen in Portugal niet kende. Een vriend van Rob die de eigenaar kent heeft het steengrillen geintroduceerd en heeft de stenen hiervoor zelf uit Nederland laten komen.
Halverwege de avond komt er een Portugese zangeres die begeleid wordt door de eigenaar van het restaurant. De dame heeft een prachtige stem en zingt niet alleen dramatische maar ook vrolijke liederen, bijzonder om dit mee te maken.

Aan het eind van de avond speelt de pianist nog als toegift “Als de lente komt dan…..” voor ons.
Inger en Rob bedankt, deze avond zullen wij niet snel meer vergeten.
Zondag 4 september 2011
Dit wordt een rustdag. Na de koffie gaan wij richting het strand. Hier is het rustig en gaan lekker op het zand zitten met een prachtig uitzicht op die ontzettende grote Oceaan, waar hier en daar wat bootjes varen langs de kust.
’s Middags zet Jelle de uitlaat van de motor wat hoger. Ik nestel me in een hoekje van de kuip met i-pod en boek, dit is echt genieten.
Maandag 5 september 2011
Vandaag is het wasdag voor mij. De machine doet het werk en ik hang het op, de zon de rest, waarna ik het aan de einde van de ochtend opvouw en alles weer fris in de kasten kan.
In tussentijd gaat Jelle naar een botenwerf in de buurt, want hij heeft nog iets nodig. Hij komt terug met een pot vaseline en een extra grote bout, waar hij al een lange tijd naar op zoek was. Het was een grote bootwinkel en toch kwam hij terug met alleen hetgeen hij nodig had, dus dat was een geluk.
Vervolgens wordt de pomp van het toilet gesmeerd en de schroef in de kuip bevestigd. Er is altijd wat te doen aan boord, maar het lijstje wordt gelukkig wel steeds korter.
Jelle had bij de supermarkt een schaal met gemengde vis gezien, daar had hij opeens zin in deze in de pan gebakken, dat was smullen.
Dinsdag 6 september 2011
Wij worden opgehaald om 11 uur door Rob, want vandaag gaan wij toeren.
Eerst thuis bij Rob en Inger koffie drinken, daarna mogen wij kiezen tussen een ritje richting kust of het binnenland naar een natuurreservaat. Jelle kiest voor de kust.
Bij aankomst heeft Inger de koffie al klaar.

Vanaf het balkon hebben wij prachtig uitzicht op de Oceaan en aan de rechter kant zien we het zwembad bij hun in de tuin en daar achter de olijven-boom.  


Na ongeveer 20 minuten te hebben gereden,  zijn we bij de rotsen in het natuurpark en hebben een prachtig uitzicht over de Oceaan. Ook zie je de deining heel goed, de surfers gaan een eind de zee in en laten zich dan op de golven naar de kust brengen.
De rode dorre grond tegen de grauwe grillige rotsen geven een bijzonder aanzicht.
Daarna rijden wij richting Kaap Sao Vicente het meest zuidelijke puntje van Portugal.
De grote rode vuurtoren staat er bovenop. Vanaf hier kun je de kaap Sagres ook zien. Ik moet wel zeggen vanaf de boot was vooral Sao Vicente imposanter dan nu je er bovenop staat.

Ergens op een rotspunt staan vissers te vissen, vanaf die geweldige hoge rotsen, hier verbazen wij ons over.


Vervolgens gaan we naar Sagres en lunchen bij Mar a Vista met uitzicht op de baai. Nadat onze magen gevuld zijn gaan wij richting Lagos.

Op de terugweg laat Rob ons zijn speciale plek zien, waar hij heel graag een huis wil laten bouwen.
Het hangt nog van een paar factoren af of dit project doorgaat, maar hij ziet het helemaal zitten. Het is inderdaad een unieke plek met een weids uitzicht over de Vallei en de Oceaan.

 

Leuk om even mee te genieten van al dit moois.
Aan het eind van de middag worden wij weer bij de haven gebracht.
Het was een geweldige dag, dank je wel Rob en Inger, dat jullie ons een stukje hebben laten zien van  jullie zo geliefde Lagos.
Wij komen graag terug, als jullie droom daar verwezenlijkt is.




Woensdag 7 september 2011
Vandaag moet er gepolyesterd worden. Het blog weer voorbereiden.
Morgen is het de laatste dag dat we  zulke goede wifi ontvangst hebben.
Wij hebben zelfs al een paar keer geskypt.
Donderdag treffen we weer voorbereidingen voor het vertrek van vrijdag naar Olhao.