Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee

Afscheid van Paxos.

2014-09-28


Paxos is een heerlijk rustig eiland met diverse mogelijkheden. Wij komen hier zeker nog terug. Na een onrustige nacht, vertrekken wij richting het zuiden. Om te beginnen gaan wij naar het haventje van Prevesa. Geen anker nodig, je ligt in de lengte aan de steiger, dus opzij af- en opstappen. Hier willen wij wat gaan poetsen en schoonmaken, misschien eind van de week toch nog richting Levkas voor een paar dagen. Wij laten het aan de weergoden over. Voorlopig kloppen vandaag de weersvoorspellingen zeker niet. Wij krijgen om te beginnen twaalf knopen wind pal tegen. Wind & Water duikt met zijn kop in de bruisende golven van de zuidelijke wind, water over het voordek, dat is de afgelopen weken nog niet vertoond.

Boven het lawaai van de wind en de motor galmt Stacey Kent het uit, heerlijk dat brengt een mens weer op andere gedachten. 


De contouren van het vasteland, waar Prevesa ligt, komen steeds dichterbij. De temperatuur is heerlijk, t- shirt en korte broek zijn voldoende, de zon doet goed zijn best. Na ons ochtendritueel en de lunch, nestel ik mij languit op de kuipbank om even mijn ogen te sluiten. Dit natuurlijk wel met goedkeuring van mijn kapitein. Ja, het leven is zo slecht nog niet aan boord. 


Als wij Prevesa naderen zien wij de boten die aan de kade zijn afgemeerd duidelijker. De wind is bijna op.

Tegen twee uur varen wij het haventje in, gelukkig is er nog net een plaatsje vrij. Er zijn meer mensen op het idee gekomen om al vast wat voorwerk te verrichten, alvorens het schip de wal op gaat. Elektrisch en water op de steiger en dat alles voor € 13,00 per nacht, zondags lig je zelfs gratis, dan heeft de havenmeester geen dienst, alleen geen toiletvoorzieningen. Nee, je hoort ons niet mopperen, dit is Griekenland. 

Als wij vastgelegd hebben, krijgt Wind & Water een grondige douche beurt van Jelle. Daarna droog ik het roestvrijstaal, zeerailing, scepters, stootlijsten en de ramen. Om drie uur ligt ons bootje weer te glimmen in de zon. Deze keer tijd voor finish thee en een powernap.

Eind van de middag wandelen wij langs de kade, waar veel boten afgemeerd liggen, waaronder de OCC vloot uit Corfu met de Nederlandse vlaggetjes in het wand. 


Wij lopen nog iets verder door en zien aan de overkant Cleopatra Marina liggen met al zijn masten. Hier gaat Wind  & Water over anderhalve week de kant op. 

Wij drinken iets bij de Aroma bar, deze had Jelle reeds gesignaleerd op de wifi aan boord, alleen hebben wij nog een wachtwoord nodig. Dat kost ons een drankje. terug aan boord hebben wij met het wachtwoord internet, zo blijkt dat de dure wifi antenne in de mast een goede investering is geweest.

Wij eten het laatste stuk pizza op van eergisteren, wijntje erbij joghurtje toe en ons avondmaal is compleet. Op tijd naar bed want de hele dag in de buitenlucht is best vermoeiend.

Kalinichta.