Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee

Samen dingen ondernemen, is dubbel genieten.

2014-09-14


Als wij aan ons zondagochtend ontbijtje beginnen, zitten Saskia en Kees al in het vliegtuig onderweg naar Corfu. Alles is klaar voor ontvangst, onze gasten kunnen komen.


De kooi ziet er netjes uit en wacht op het bezoek.


Na het hevige onweer van vannacht, is alles weer opgefrist.

Wij gaan er een gezellige week van maken!

Het eerste kopje koffie drinken wij samen, daarna willen wij Saskia en Kees tegemoet lopen.

Wij kijken om en zien Saskia en Kees aan komen lopen. Dat is snel. Altijd fijn om bekenden te zien in den vreemde. Uitgebreid drinken wij koffie.


's Middags willen wij naar het archeologisch museum. 


Wij lopen langs de haven, stoppen bij het Maitland Rotunda, er onder bevindt zich een ondergronds waterreservoir voor de stad, aangelegd rond 1820. 

Als wij bij het archeologisch museum zijn, blijkt er een grote verbouwing aan de gang die zeker nog een jaar gaat duren.


Dan willen wij naar het paleis, waarin ook een museum gevestigd is. Als wij daar aankomen, hebben wij pech, want het is sluitingstijd.


Terwijl wij door de smalle straatjes lopen, leert Kees aan Jelle hoe het Grieks uitgesproken wordt.

Inmiddels zijn wij moe van het wandelen en zoeken een terras in de schaduw aan de waterkant. Heerlijk, even bij komen. Vanaf het terras hebben een leuk uitzicht op onze haven.


Tegen vijf uur zijn wij bij de haven en zoeken verkoeling in de zee, wel kiezelstrand maar dichtbij onze ligplaats, dit is waar wij aan toe zijn.

Net als ik wil beginnen met het koken, belt Timo. Fijn, om te horen hoe goed het met ze gaat. Vandaag is Annemieke met Michiel naar de Braasem, want de wedstrijdtraining voor de optimisten is weer begonnen. Timo is met Merijn naar Scharendijke gegaan, om zijn boot te poetsen. Zo vliegt ook daar het weekend voorbij. 

Dan komt er ineens een whapje van Kirsten binnen, heeft 2 uur op de tennisbaan gestaan, finale dames enkel gewonnen en clubkampioen. 

Wat voelt het goed, als je zulke positieve berichten van het thuisfront krijgt.

Tot laat zitten wij nog met zijn viertjes en het flesje anti muggenspray op tafel, in de kuip. Waarschijnlijk de oude stadswal die extra muggen aantrekt, is onze conclusie.

Niet te laat te kooi, morgen weer een nieuwe dag.