Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee

Jelle gaat poolshoogte nemen.

2014-09-06


Mijn kapiteintje is op tijd op, hij wil vanochtend zaken afronden.

Na het ontbijt, eerst naar het havenkantoor. Belangrijkste vraag is, kan een taxi ons naar het veerpont brengen, dat ons afzet in Corfu-stad, zodat een taxi daar ons naar de luchthaven brengt. Natuurlijk, alles is mogelijk, zelfs tegen een redelijke prijs. Goed te weten, daar gaan wij gebruik van maken. Na één oktober gaat er vanuit Preveza maar één vliegtuig in de week, in verband met het begin van de herfstvakantie moeten wij daar de hoofdprijs voor betalen. Dus kiezen wij voor Ryanair, prima prijs op vrijdag 10 oktober. 

Daarna de winterberging verifiëren, er wordt hier zeer efficiënt gewerkt, alles is mogelijk tot en met een kamer in de Marina. Jelle komt helemaal enthousiast terug.


Om tien uur gaat er een gratis bootje, naar de overkant (stadje Preveza) om 12 uur vaart deze terug naar de haven. 


Daar maken wij gebruik van. 


Koffie aan de overkant en even het kleine stadje ontdekken. Wij nemen nog wat boodschappen mee, want in de Marina Cleopatra is een piepklein supermarktje. Wij drinken een cappuccino op het terras en de tijd is om. 


Morgen steken wij zelf met Wind & Water over en gaan dan in de Marina van Preveza liggen.

De was is inmiddels gedroogd, dus kan na het vouwen de kast weer in.

Eind van de middag een wandeling, daarna bak ik lekkere gamba's. 

's Avonds krijgen wij een paar buien, dat frist alles lekker op en spoelt de boot schoon.

Na de spannende dvd "All is lost" met Robbert Redford, over een zeiler die in zijn eentje de Oceaan bezeilt en tegen een container aanbotst, gevolg groot gat in de romp. Je begrijpt het al, hij klimt in het reddingsvlot, zeilboot zinkt, een passerend containerschip van Maersk ziet hem niet, aan het eind steekt hij het reddingsvlot in brand en geeft zichzelf een zeemansgraf. Niet erg opwekkend. Toch maar te kooi.