Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee

De V van Verder en Vervolg

2014-09-08


Wij hebben een heerlijke rustige ligplaats, jammer dat wij weer verder moeten. Terwijl Jelle de watertank vult komt de havenmeester en vraagt of Jelle op kantoor wil komen om af te rekenen.

Ik ruim de laatste spullen op en maak binnen alles vertrek-klaar. Bij terugkomst blijkt dat wij voor €13,00 een super plek hebben gehad met gratis stroom en water, dit slaan wij op.

Als wij het "kanaal" uit varen blijkt, dat wij bijna twee knopen stroom mee hebben. Op open water staat inmiddels een zacht briesje, genoeg om op het grootzeil en de fok zes knopen te varen. Na een uur is de wind op en gaan wij verder op de motor. De laatste twee uur krijgen wij nog een lekker windje mee. Begin van de middag naderen wij de baai van Parga  bij het hotel waar Willem en Marion logeren. Het ziet er spannend uit. Een stenen strekdam steekt boven water. Hier achter kunnen maximaal twaalf schepen liggen. Wij hebben geluk er is nog een plaatsje vrij. 


Terwijl wij aan het manoeuvreren zijn komt Willem er aan lopen en heet ons welkom in Parga.

Als ik Jelle genoeg geholpen heb, brengt Willem mij naar het strandbed waar Marion heerlijk ligt te zonnen. Wij kletsen aan één stuk door, Marion laat mij ondertussen hun luxe kamer op de begane grond zien, met schuifpui naar het terras dat overgaat in een zwembad. Natuurlijk nemen wij een duik en daarna weer even naar het strand op de stoelen.


's Avonds lopen wij naar boven naar het kasteel, vandaar heb je een prachtig uitzicht op het stadje en de terrassen aan het water. 


Wij hebben genoeg water gezien de afgelopen dagen en besluiten om op een pleintje waar verschillende straatjes uitkomen iets te eten. 


Dit restaurant is bekend bij Willem en Marion. Gezellig zo met zijn vieren te eten. 


Vriendelijke bediening en het smaakt heerlijk. 

's Avonds ziet dit kerkje er zo uit.

Onderweg komen wij langs een ijswinkel waar ze spaghetti ijs verkopen. Nooit gezien.


Daarna lopen wij het stadje door en komen uit op de boulevard waar een bootje ligt dat je voor €2,00 naar het strand brengt waar wij moeten zijn.


Wij besluiten om morgen nog een dagje te blijven liggen. Heerlijk rustig en een mooi strand.

Nog even het blog op internet en daarna te kooi. Kalinichta!