Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee

Even paniek.

2014-09-23


Helaas, Jelle kijkt op de meter van de acculader en deze is gestopt vannacht. Het euvel is dus niet verholpen. Zijn het dan toch misschien de accu's, twijfel. Vandaag komen de monteurs terug. Zij meten de accu's door en bevestigen dat de accu's goed zijn. Corrodatie binnen in de acculader is nu nog de enige mogelijkheid, omdat Jelle alle contacten van de aansluitingen van de acculader en de accu's reeds schoon heeft gemaakt. Alleen kun je niet in de acculader komen. Het zou betekenen, dat de lader opgestuurd moet worden naar Nederland door de dealer in Corfu. Dit gaat wat erg ver. Jelle besluit de lader zelf mee te nemen naar Nederland en daar te laten controleren. De komende twee weken zijn wij extra alert op dit probleem en durven desondanks wel verder.

Inmiddels is de wind flink aangewakkerd. Op de steiger aan de overkant is een rolfok half los gewaaid en de wind maakt dat de fok flink te keer gaat. Jelle ziet dit gebeuren, loopt onmiddellijk naar de overkant, waar de eigenaar niet weet wat hij doen moet. Conclusie van mijn kapiteintje, fok moet naar beneden anders waait hij stuk. Inmiddels heeft de eigenaar de "Griekse 112" voor hulp aan zijn boot gebeld. Even later komen er twee stoere mannen de steiger op, springen op de boot en helpen Jelle met het naar beneden halen van de fok. Natuurlijk heel wat bekijks in de haven.

Nadat het probleem is opgelost, wordt Jelle door de eigenaar op een biertje gefêteerd. Dit bleek een ongeveer zeventig jarige Luxemburger te zijn, vaart al vele jaren op de Middellandse Zee, met een zeer modern uitgevoerd zeilschip.

Hij heeft een paar jaar geleden zijn 41 foot nog voor een 46 foot ingeruild. Voorlopig blijft hij in Griekenland liggen. De Grieken zijn een bijzonder aardig volk, in tegenstelling tot de Turken, was zijn ervaring. Hij geeft nog wat leuke tips, als wij verder naar het zuiden gaan.

De temperatuur is heerlijk met de wind erbij is het ongeveer 26 graden, ook het vochtigheidsgehalte is 65%, duidelijk voelbaar en prettiger.

Als wij naar de supermarkt wandelen, komen wij onderweg een bijzondere struik tegen. 


Ik ben benieuwd of iemand de naam van de struik weet, ik niet in elk geval. 


Mail het eens als je denkt dat je het weet. 


Ook passeren wij een botenverhuur bedrijf met de grappige naam No Stress.

Aan het eind van de middag maken wij schoon schip, want met de regen is er ook veel vuiligheid mee gekomen. Morgen willen wij verder naar het eiland Paxos.

Vanavond gaan wij een hapje eten aan de boulevard, keuze genoeg. 

Wij zijn zeer tevreden over de haven en zijn faciliteiten, kost wat, maar dan heb je ook wat, is onze ervaring hier.