Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee

Grote Pech.

2014-09-22


Joepie, vanochtend zes baantjes schoolslag gezwommen in het zwembad, gisteren waren het er vier. Ja, ik word nog een echte crack, ha,ha. Als ik de kajuit aan de kant heb gemaakt, neem ik een duik in het zwembad. Daarna douchen en je voelt je weer even fris. De  vochtigheidsgraad is hoog 75 %.

Zaterdagmiddag hebben Kees en Jelle een extra verloop stekker gemaakt, handig als er bij een paal geen stopcontact meer vrij is, dan kun je deze stekker gebruiken voor een extra contact. 


Daarna natuurlijk even pauzeren.


Inmiddels is Jelle sinds gisteravond met de acculader bezig. Deze laadt niet meer bij. Alles wordt door gemeten, accu's zijn goed, het apparaat slaat aan, houdt er na vijf minuten mee op. Heel vervelend. Jelle neemt contact op met Mastervolt Nederland, krijgt nog wat tips, deze zorgen niet voor de oplossing van het probleem. In Corfu blijkt een importeur van Mastervolt te zitten. Jelle legt telefonisch het probleem uit en zij beloven dat er om half één een monteur bij ons is. Hopelijk gaat deze man ons probleem oplossen. Gelukkig zijn wij niet op één van de kleine eilandjes, dat is dan weer een voordeel. Keurig op tijd arriveren de mecaniciens Spiros en zijn assistent Andreas. Één van de twee spreekt Engels. Spiros denkt toch echt dat het aan de accu's ligt, ze zijn drie jaar oud. Daar gelooft Jelle niet in, hij heeft liever dat de acculader getest wordt, misschien een printplaatje vervangen is zijn idee. Maar de mecanicien adviseert alles aan te laten staan, dan komt hij morgenochtend om 10 uur terug. 


Vanaf dat moment gaan de raderen bij Jelle werken. Eerst alle contactpunten schoongemaakt, dan worden de accu's één voor één op de lader aangesloten. Dit alles in de kajuit waar het dertig graden is en tot op heden geen zuchtje wind.

Aan het begin van de steiger ligt een motorboot met een Nederlands vlaggetje als Jelle naar de winkel loopt, komt hij met deze meneer aan de praat. Het blijkt de oud directeur van OCC, jachtverhuur, te zijn. Het kantoor is in Naarden. Zijn zoon heeft het bedrijf overgenomen en woont op Corfu. Deze meneer vertelde, dat hij overal heeft gezeild op de Middellandse Zee, maar dat hij de Ionische Zee toch wel één van de mooiste vaargebieden vindt. Grappig om dat te horen, wij zijn ook enthousiast over dit gebied.

Jelle denkt, dat hij het probleem van de acculader heeft opgelost, als de lader tenminste vannacht door blijft gaan. Morgenochtend weten wij meer.

Aan het eind van de middag nemen wij nog een duik in het zwembad.

Wij blijven daarna aan boord en gaan niet laat te kooi.

Kalinichta.