Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee

Hoe gaat onze winterligplaats op de wal eruit zien.

2014-09-05


Vandaag is onze schoonzoon Ids Jan jarig. Wij sturen hem een felicitatie whap.


Laka een pittoresk dorpje, dat aan een mooie ruime baai ligt. Hier komen wij terug. Er liggen ongeveer dertig boten voor anker, er is ruimte genoeg voor alle boten.

Gezellig, om iedereen zo bezig te zien, sommige mensen gaan van boord en stappen in hun bijbootje om op de wal te ontbijten, anderen ruimen het op om te vertrekken. Wij gaan ook verder, willen nu eerst de winterplaats zien en verdere afspraken maken in Preveza. 

Het zonnetje schijnt bijna geen wind, dus wij beginnen op de motor. Als wij op de zee zijn, zien wij aan de overkant Parga liggen. Maandag gaan wij daar naar toe om Marion en Willem te bezoeken. 

Er wordt hier veel gezeild, je bent nooit de enige op het water. Hier en daar wat ferry's, die van het ene naar het andere eiland varen. 


Wij passeren het plaatsje Gaios hetgeen ook een prachtige ankerplek moet zijn. Dit bewaren wij voor de terugweg.

Na de lunch kan de fok uit, dat scheelt in de snelheid. Wij hebben de hele tocht één knoop stroom tegen.


Tegen drie uur komen wij aan in de Cleopatra Marina. Goed beboeid, wij roepen het havenkantoor op en geven door dat wij eerst willen tanken. Je moet altijd zorgen dat je diesel- en watertanks vol zijn. Toen wij namelijk in Gouvia nog even de watertank wilden vullen, bleek dat er geen water meer was, wij waren hier al voor gewaarschuwd en hebben het nu aan den lijve ondervonden. Zeer vriendelijk marinero's helpen ons bij het vullen van de dieseltank en Jelle gooit voor de zekerheid ook maar de twee reservetanks vol. Wij krijgen een goede ligplaats aan gewezen met direct uitzicht op de zee. Lekker in de wind, want de temperatuur is weer aan het stijgen. Op het havenkantoor verloopt alles prima, de juffrouw van de winterligplaatsen is al vrij. Morgenochtend gaan wij haar bezoeken en dan willen wij ook door naar het vliegveld om te kijken of wij hier een auto kunnen huren en deze op Corfu AirPort weer in kunnen leveren.

Daarna willen wij de stad Preveza bezoeken.

Vanavond eten wij maar eens in de haven, na zo'n hele dag varen willen wij onszelf verwennen.

In het restaurant in de haven komen wij een Nederlands echtpaar tegen. Zij zeilen al vijf jaar hier en zijn erg enthousiast over het zeilen en het verblijf op de Ionische zee. Wij krijgen diverse tips en gaan daar zeker gebruik van maken. Zij zijn erg tevreden over de winterberging in Cleopatra Marina. Kortom alleen maar positieve berichten dat doet ons goed. Na de koffie gaat het blog op internet en wij te kooi.