Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee

Hiep, hiep, hoera.

2014-09-26


Wij worden wakker en gelukkig schijnt de zon. Vandaag wordt het bijbootje schoongemaakt, voor de vuile plekken gebruiken wij Seapower, de vlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon. Hier wordt dit spul niet verkocht, dus de volgende keer maar meenemen uit Nederland.


Er komt een soort rondvaartboot langs, ik maak er vanuit de kuip een foto van. Terwijl Jelle poetst, wandel ik het dorpje in voor wat boodschappen. Je kunt merken dat het vrijdag is, er liggen niet veel zeilboten meer aan de dorpskade. De meeste charterschepen worden van zaterdag tot zaterdag verhuurd. 

Vandaag zijn mijn broer Henk en onze schoonzus Julia jarig, voor beiden een kroonjaar. Gisteren heb ik ze alletwee een verjaardagsmail gestuurd, bellen had ook gekund, maar je weet nooit of het gelegen komt. Een kaart of een mail kun je rustig lezen, als je tijd hebt. Zondag 12 oktober gaan wij het uitgebreid vieren.

Eind van de middag pakken wij de fietsen. Gisteren kwam er een Nederlander langs, hij vertelde dat hij in de baai Mongonisi ligt, vijf mijl verder. 


Er loopt een stenen wal van het eiland naar het schiereilandje Mongonisi. 


Onderweg prachtige uitzichten en Jelle schiet mooie plaatjes. 


Er is één restaurantje Theo's Taverne, hier lessen wij onze dorstige kelen. Wij spreken een Engels echtpaar, dat al vier jaar hier op het eiland een paar weken in het strandhotel logeert. Zij zijn onder de indruk van de gastvrijheid van de Grieken. 


Het waait behoorlijk de schuimkopjes laten zich al zien.

Grapje van de fotograaf.

Als wij via het dorp terug rijden, nemen wij bij de Italiaanse Pizzaboer, ja in Griekenland, 2 pizza's mee die wij aan boord opeten. 


Jelle laat nog even zijn lap om zijn been zien. Ja, de zwachtel heeft wonderen gedaan.

Na de koffie nog even mail lezen en Nu.nl, dan zijn wij weer bijna van al het nieuws op de hoogte. De temperatuur is prima, dus dat wordt lekker slapen vannacht. De luchtvochtigheid is nu rond de 55*.

Kalinichta.