Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee

Vertrekken met de wind in de zeilen.

2014-09-13


Wij halen probleemloos ons anker op en om tien voor negen liggen wij op de Ionische Zee.

Wij willen verder, morgen komen Saskia en Kees. Wij hebben een ligplaats voor drie nachten gereserveerd bij Port Mandraki. 


Deze haven ligt aan de voet van de oude vesting, die gebouwd is tussen 1550-1559 door de Venetianen. Voor ons allemaal nieuw.

De eerste paar uur rollen wij de fok uit, maar zo halen wij geen gemiddelde snelheid van vijf knopen, dus zetten wij de motor bij. De voorspellingen van de wind liepen voor deze ochtend nogal uiteen. 


Tegen één uur komen wij in Port Mandraki aan, wij krijgen een mooie plaats onderaan de voet van de vesting. Opeens overvalt ons de hitte even. Het is zeker 31 graden en bijna geen wind. Als wij klaar zijn, lopen wij naar het kiezelstrand en duiken het heldere water in. Heerlijk, wat een verademing.

Na de thee wandelen wij de oude gezellige stad in met zijn vele steegjes. 


Voordat wij de vesting uit zijn, moeten wij eerst wat stenen trappen op. 


Ik koop nog wat boodschappen voor morgenavond, want dan eten wij aan boord. Overal zie ik sierlijke in Italiaanse stijl opgetrokken gebouwen met balkons en luiken uit de tijd van de Italiaanse overheersing boven galerijen in Franse stijl. De stad staat sinds 2007 op de Werelderfgoedlijst van de Unesco.


Wij drinken en eten iets in één van de restaurantjes in De Liston.


De Reu de Rivoli in Parijs heeft model gestaan voor deze elegante cafés.

Terug aan boord is het nog steeds warm. 


Wij drinken koffie in de kuip en zien heel wat cruiseschepen en ferry's aan ons voorbij gaan een mooi gezicht zo in het donker.

Nog even wat lezen en daarna gaan wij te kooi.