Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee

Corfustad ontdekken.

2014-09-15


Vandaag sightseeing.

Tegen acht uur staat Jelle op, ook Kees is al vertrokken. Als de tafel gedekt is, komen Kees en de verse broodjes waaronder speciale gedraaide Griekse rondjes van brooddeeg. Dat smaakt goed, ook de brooddeeg rondjes zijn lekker. Gezellig om zo rustig met zijn viertjes te ontbijten. Kop koffie en dan op pad om de voorraad aan te vullen, de boodschappenlijst en het boodschappenkarretje mee en zo lopen wij de stad in. Het is al druk in het stadje, het blijkt dat er een cruiseschip is binnen gelopen. Nadat de kar gevuld is gaan Jelle en Kees naar de boot. 


Saskia en ik willen nog door de smalle straatjes slenteren. Het ziet er kleurrijk uit. Saskia ziet een leuk jurkje en een shawltje, even passen, ja hoor die nemen wij mee. Even later scoor ik nog een shawltje, wij zijn helemaal blij.


Wij wandelen verder en staan ineens voor een kerkje, dat willen wij van binnen zien. Het is een Grieks-orthodoxe kerk  Panagia Spiliotissa die in 1577 werd gebouwd. In 1841 nadat men het schip had vergroot, werd de kerk een kathedraal. 


Er hangen veel iconen. Jammer dat het maandag is, want dan zijn alle musea gesloten. Wij lopen langs het paleis van St.Michael en St.Joris, daarna door het park waar een modern oorlogsmonument ter nagedachtenis aan de tweede Wereldoorlog staat. 


Dit monument is voor een gedeelte gesubsidieerd door de Italiaanse regio Piemonte, indrukwekkend. 


Er staat een buste van brons, van de schrijver Durrell in het park, zijn neus steekt vooruit en glimt, doordat iedereen even zijn neus aanraakt.


Dichtbij de oude vesting, maak ik nog een foto van Saskia op een marmeren bank onder verschillende zuilen, let op de achtergrond.


Dan zie ik ineens in een "kogel"gat een katje zitten, dat is een foto waard.

Wij zijn bijna in de haven, straks aan boord een powernap. In de kuip zitten Jelle en Kees klaar voor de lunch. Kees maakt heerlijke dingen, een wijntje erbij, lang leve de vakantie. 

Kees wil het eiland ontdekken en stelt voor om vanmiddag een auto te huren. Even schakelen, dat is wat anders dan een powernap. Een half uur later zitten wij in de auto op weg naar de noordkant van het eiland Corfu. Onderweg moeten wij beslist stoppen in Nimfes. Kees heeft namelijk gelezen, dat hier de kum quatsch groeien. Het laatste gedeelte wordt de weg telkens smaller. Wij zien hier alleen maar olijfbomen en cypressen. 


Dan  komen wij in Nimfes aan een paar kum quatsch-, citroen-, sinasappel- en kiwi bomen, teleurstellend stellen wij vast. 


Het is een wat verlaten dorp met veel café's, een raadsel.

Wij volgen de weg naar Roda. Een wat oude badplaats aan niet zo'n mooie baai als wij gewend zijn aan de oostkust. 


Saskia staat op de boulevard met Albanië op de achtergrond.

Wij eten een ijsjes en rijden terug naar onze haven.


Jelle en Kees zetten ons af vlak voor de vesting. Tegen zeven uur zijn wij weer aan boord om ons om te kleden, want vanavond laten wij ons bedienen. Het is een heerlijk avond en eten lekker op één van de vele terrassen.

Net voor twaalf uur terug aan boord en te kooi.