Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee

De wal op.

2014-09-30


Vandaag gaan wij in plaats van zeilen een rondje fietsen langs het meer, hier niet ver vandaan.


Aan de overkant ligt sinds zondagavond een Halberg Rassy 43 Orea, met een Nederlandse vlag, zij ziet er mooi uit. Op de wal aan de rechter kant een soort van caravan staat het "havenkantoor"

De Nederlandse tijdschriften, die ik koop en krijg bewaar ik altijd totdat ik een Nederlandse vlag zie, dan breng ik ze er heen. Voordat wij vertrekken, loop ik naar de overkant en zie de schipper staan, geef hem de tijdschriften. Wij praten even en ik maak hem een serieus compliment over zijn mooie schip. Terug aan boord ben, komt zijn vrouw twee tijdschriften, die zij reeds gelezen had, brengen. Wij nodigen haar uit aan boord te komen. Zij was wel druk, morgen vertrekken zij en donderdag gaat het schip eruit. Toch stapt zij aan boord en al snel komen de wederzijdse verhalen. Het blijkt dat onze Zweedse schepen beiden negen jaar oud zijn, goed polyester dat zie je direct. Zij hebben vorig jaar dit schip gekocht, nadat zij de vorige 28 jaar oude Halberg Rassey verkocht hadden, voor de prijs die zij er 18 jaar geleden voor hadden betaald. Goede deal dus. Zij hebben de afgelopen tien jaar in Kroatië gevaren. Zij zijn via Montenegro en Albanië hier naar toe gekomen. Zij gaan ook in Cleopatra op de wal. Komen eind april terug en hebben dan als doel in 2015 in Marmaris, Turkije de wal op te gaan. Wij hebben een beetje dezelfde plannen.

Leuk om zo de verhalen te horen, wij gaan ze zeker volgend jaar weer tegen komen.

Dan haalt Jelle de fietsjes uit de bakskisten en vertrekken wij. Op zoek naar een grotere supermarkt en gevonden, de Carrefour, ergens langs een rondweg van Prevesa.

Daarna fietsen wij richting het meer. 


Ineens zien wij een kerkje staan tussen de weilanden, volgens ons niet helemaal afgebouwd. Dat is een foto waard. 


Op het ondiepe meer liggen wat boten voor anker, het ziet er niet super aantrekkelijk uit.

Aan de boulevard drinken wij iets. 


Wat verder staat een standbeeld van een interessante man, op de sokkel wordt 1921 vermeld dat kan ik lezen. De rest is Grieks, helaas is onze vriend Igno er niet bij, anders had hij dit zo voor ons vertaald.

Bij de travelagency vragen wij hoe laat de bus morgen naar Lefkas vertrekt. Het blijkt om 10 uur dat is een mooie tijd, hij doet er maximaal een uur over, dus zien wij zeker iets van het achterland. Wij gaan het ontdekken. Alleen blijkt het busstation aan de andere kant van de stad te zijn, zij adviseerde ons, de taxi vanaf de haven te nemen. Dat gaan wij dan maar doen.

Deze keer pasta aan boord, vooraf mozzarella met pesto altijd lekker. Ja en dan voor toe, de echte Griekse yoghurt, want anders dan de halfvolle die ik thuis altijd koop. 

Jelle rust nog heerlijk uit in de kuip, onder het genot van een Grieks pilsje. Zo is ook deze dag weer voorbij gevlogen. 

Voor het eten nog even het blog op internet als het goed is moet het vanuit de kuip lukken.