Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee

Laatste stukje varen op de Ionische Zee voor Saskia en Kees.

2014-09-20


Als Kees wakker is springt hij in de rubberboot om naar de kant te roeien en vers brood te kopen. Jelle en ik springen in het water en voelen ons heerlijk fris. 


Na het ontbijt halen wij het anker op en beginnen aan de laatste haven voor Saskia en  Kees. Twee baaien naar het zuiden ligt de baai van Gouvia, in deze haven willen wij de nacht doorbrengen. 


Eerst komen wij langs het complex, waar wij volgend jaar met de hele familie naar toe willen. 


Vanaf de waterkant ziet het er mooi uit.

Als wij de haven van Gouvria in varen, krijgen wij een plaatsje toegewezen. Jammer deze keer niet vlak aan de boulevard, gelukkig mogen wij later in decmiddag Wind & Water dichterbij de boulevard leggen. Wij ruimen de boel op, eten iets en wandelen naar het zwembad.

De komende uren vermaken wij ons hier wel. Het zwembad is vanaf zes uur gesloten vanwege een trouwerij, die daar plaatsvindt en blijkbaar een groot buffet.


's Middags stuurt Annemieke ons een fotootje van Merijn, vijf jaar, die nu al in zijn optimistje alleen wil zeilen. 


Jong geleerd oud gedaan.

Aan het eind van de middag laten wij onze gasten de grote tegenstelling zien tussen de haven en haar achterland. Jammer, dat dit niet beter wordt onderhouden, hier heeft de recessie duidelijk haar sporen achter gelaten. Terug aan boord nemen wij een aperitief. 


Wij sluiten deze avond af bij Olympiamare één van de vele restaurants aan de boulevard.