Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee

Gouvia verkennen.

2014-09-03


Het bedrijf waar wij de auto huren, verhuren ook huizen, appartementen en hotels.

Interssant, wij vragen wat advies en krijgen enkele adressen om te kijken. 


Dichtbij de haven van Gouvia ligt een mooi complex Chandris bestaande uit een hotel, bungalows en villa's, direct aan het strand omringd door prachtige tuinen. Daarna rijden wij verder langs de baai en passeren twee aanbevolen appartementen locaties. Nee, dat is het niet. Zo komen wij nog langs wat appartementen van particulieren, maar deze vallen niet in e smaak.

Jelle wil mij de baai laten zien, waar hij met Timo heeft geankerd en gezwommen.


De weg is erg bochtig en smal. Opeens zien wij stoplichten op de smalle weg. Het blijkt dat de weg zo smal is dat er maar één auto kan rijden, dus wordt dit door de stoplichten geregeld. Heel slim verzonnen, nog nooit ergens eerder gezien. Na de zoveelste bocht blijkt dat wij nog een eind verder moeten. Wij stoppen en Jelle wijst de baai aan, waar zij even "bij" kwamen van de zeilreis, afgelopen zaterdag.


Dan ziet mijn kapiteintje een leuk restaurantje in de baai van Kalami. Hier blijkt het zomerverblijf van de Engelse schrijver Durrell te zijn. Wij lunchen er met een prachtig uitzicht over de baai. 


Wat is Corfu toch bijzonder! 


Vanaf het terras zien wij aan de overkant Albanië liggen, nog geen twintig mijl verder. Wij rijden terug en nemen een afslag halverwege, deze weg leidt ons naar de westkust van Corfu. 


Weer een mooie grote baai met veel hotels en huizen, bussen rijden af en aan om mensen af te zetten voor een rondvaart langs het eiland. Op de terugweg nemen wij nog wat boodschappen mee bij de plaatselijke supermarkt. Wel wennen al die Griekse producten, waarvan er veel voor mij onbekend zijn. Voelde mij net een beetje thuis in de Italiaanse supermarkten. Wij slaan wat wijn in,mdat scheelt gesjouw. Dan stelt Jelle voor nog even naar de Liddle te rijden. Daar weet ik beter de weg en zij hebben precies de boodschappen die ik nog miste.

Als wij aan boord komen is het nog een lekkere temperatuur en zitten nog tot laat buiten.