Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee

Werk voor de (licht)matroos.

2014-09-01


Heerlijk rustig wakker worden, vandaag moet er niets.

Wij ontbijten en daarna ruim ik de boel af, terwijl Jelle naar het zwembad loopt om te kijken of het open is. Ja hoor, gratis zwemmen en douchen in schone toiletgebouwen. Na het zwemmen gaan wij op een ligbed liggen en bestellen een heerlijke cappuccino. 


Voor het gebruik van de bedden moeten we iets betalen maar mogen er dan de hele dag op liggen. In het zwembad is er een goede wifi ontvangst, dus mailen en whappen wij er op los.

Op internet zoeken wij naar wat appartementen complexen, hier in de buurt voor de eerste week in mei. Wij hebben de kinderen en kleinkinderen uitgenodigd om dan naar Corfu te komen. Het fijne is, dat wij nu vast een locatie kunnen uitzoeken die ons aanstaat. 

Van de buurman horen wij, dat de wind de komende dagen uit het zuiden gaat komen met wat bewolking. Op donderdag draait de wind waarschijnlijk weer naar het noorden. Hier passen wij onze plannen op aan.

Dinsdag met de bus naar Corfu-stad, hier wat sightseeing en boodschappen doen  onder anderen een Griekse internetkaart kopen.

Woensdag huren wij dan een auto om meer van het achterland te zien en wat appartementen complexen voor de eerste week mei te bekijken.

O

Deze keer gewoon weer aan boord gekookt, met een ijsje als toetje van de buurman aan de overkant.


Ineens horen wij een hard gezoem, de straatlantaarns geven zwakker licht en daarna valt de stroom uit. Dit is dus ook Griekenland....Direct staan op alle terrasjes waxinelichtjes lichtjes, dat is waarschijnlijk al eerder voor gekomen. Het staat heel gezellig.

Wij schakelen de onnodige spullen die stroom van de accu gebruiken ook maar uit, want je weet niet hoe lang dit gaat duren. Na ongeveer twee uur hebben wij weer electriciteit dit onder luid applaus van terrasjes mensen. Het wordt wat koeler binnen, een goede temperatuur om te kooi te gaan.