Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee

Kink in de kabel.

2014-09-02


Vandaag met de bus naar Corfu-stad. Ik heb al gelezen dat er een mengeling van verschillende Europese bouwstijlen zijn. Wij willen de Agios Spyridon, Byzantijns museum, de vesting en het paleis van St.-Michael en St.-Joris gaan bekijken. 

Een leuke site om mee te kijken is:

Www.top10bezienswaardigheden.nl/griekenland/corfu.

De afgelopen nacht heeft het hard en veel geregend. Als wij opstaan lijkt de lucht weer opgeklaard. 


Na het ontbijt een duik in het zwembad, kopje koffie en off we go.

Wij weten waar de bushalte is, hier staat een kaartjes automaat je doet er € 1,50 in en je krijgt je kaartje. Onderweg begint het een beetje te regenen, jammer daar hadden wij geen rekening mee gehouden.

De omgeving is mooi groen, op de route naar de stad passeren wij veel winkels. Wat onze verbazing wekt, zijn twee grote winkels waar lange en korte bontjassen worden verkocht. Dit verwacht je toch niet in zo'n warm land.

Als wij in het centrum aankomen, gaan wij eerst op zoek naar een winkel, waar ze internet kaartjes verkopen. 

Gisteren kwam een Nederlands echtpaar, die hier al wat langer liggen met hun boot een praatje maken. Begin oktober gaat hun boot ook de wal op in Préveza. Zij adviseerden ons om een kaartje van Cosmote te kopen, hier heb je het beste bereik mee op alle Griekse eilanden.

Inmiddels is het gaan regenen geen jas bij ons, dus een parapluutje gekocht.

Als wij in de winkel een kaartje voor een maand hebben gekocht, gaan wij naar buiten.

Aan een dame in de winkel heb ik inmiddels gevraagd hoe in de oude stad te komen. De mensen hier spreken bijna allemaal Engels, zijn over het algemeen heel vriendelijk en zeer behulpzaam.

Jelle stelt voor eerst wat te drinken met een broodje erbij. Deze keer gaan wij binnen zitten. Achteraf blijkt dat een hele goede beslissing. Als wij net vijf minuten zitten, komt de regen met bakken de lucht uit en binnen no time zijn alle tafeltjes bezet.

De regen blijft aan houden. Wij beslissen om de bus terug naar de haven te nemen, want in de regen rondlopen, daar hebben wij geen zin in. Volgende week stoppen wij in de haven met de boot en gaan dan de mooie dingen van Corfu-stad bekijken.

Het blijft regenen en na een half uurtje in de bus, worden we dichtbij de haven afgezet, in de stromende regen. 


Wij schuilen ergens en als het wat minder regent, lopen wij snel naar de boot.

Aan boord doen wij droge kleren aan. Jelle gaat één van de honderdvijftig dvd's kijken, die hij onderweg van Timo heeft gekopieerd. 


Ik zet een lekker kopje thee en start met het blog.

Gelukkig wordt het aan het eind van de middag droog, zodat ik op de haven nog iets kan kopen voor het avondeten.

Vanaf het terras kun je Wind & Water zien liggen.


Vanavond niet te laat te kooi, want morgenochtend weer op tournée.