Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee
Betere ligplaats gevonden.
2015-06-18

Kalimera.
Wat een heerlijk rustige nacht. Dat verschilt nog al per haven. 
Nu wij zo dicht bij de AB liggen, besluit Jelle om onze wijn voorraad en de rest van de drank op pijl te brengen. Het is handig dat ook het dieselstation naast de AB is, dus twee vliegen in één klap.
De twee reserve tanks worden in de grote tank gedaan en zo kunnen deze tanks weer gevuld worden. Het liefst kiezen wij voor een druk dieselstation, zodat wij zeker weten dat wij schone diesel krijgen. Het is altijd wel een heel gesjouw. Vorige week zagen wij dat iemand met een winkelwagentje de tanks vervoerde. Vandaag gaat Jelle dat ook doen. Twee volle tanks en de drank past prima in een boodschappenkar van AB.
Als dit klaar is, belt Jelle naar het Nautica Bay hotel om te vragen of wij aan de steiger van het hotel mogen liggen. De juffrouw zegt dat het geen probleem is. Wind & Water wordt vaar klaar gemaakt en Jelle licht het anker en wij verlaten de kade. 
Wij varen richting de uitgang van de baai, bakboord uit en zo gaan wij rustig naar de steiger. Het is overal erg ondiep, maar het gaat net. Wij hebben vijftig centimeter water onder de kiel, het anker uit, wij passen precies tussen twee boten.
Als wij goed liggen is het inmiddels elf uur, tijd voor een kopje koffie. Die smaakt heerlijk na zo'n actieve ochtend. Hier hebben wij stroom en water, handig als je ergens wat langer ligt.
Jelle meldt zich bij de receptie van het hotel en informeert hoe alles hier gaat. Iedere avond is er een drie gangen buffet voor €15,00, daar kunnen wij ook gebruik van maken, dan is er een zwembad en het strand met ligbedden. Goed te weten, wij krijgen de wificode en Jelle komt terug aan boord. 
Wij lunchen en gelukkig is er wat bewolking en is het niet meer zo tropisch warm. De wind trekt wat aan, dat zorgt voor een aangename temperatuur.
Tegen vijf uur hebben wij zin om toch nog even de zee in te gaan en daarna op het bedje ons op laten drogen. Heerlijk, de temperatuur van het zeewater is zeker vijfentwintig graden, daar knap je van op. 
Na een uurtje ziet het er dreigend uit en besluiten wij aan boord een aperitief te nemen. 
Net een nieuwe fles Aperol gekocht bij AB, speciaal klaargemaakt door de kapitein, smaakt prima.
Om half acht gaan wij eten in het restaurant, doet ons denken aan de eerste week mei met de kinderen op Corfu. 
Het is een buffet op een open veranda met het uitzicht op de baai en rechts het steigertje waar Wind & Water aan ligt. Het was prima klaar gemaakt.