Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee
Ermioni
2015-06-16

Jammer wij gaan Poros verlaten, wij moeten verder. Porto Heli wacht, maar eerst gaan wij nog een nachtje naar Ermioni. De afstand is ongeveer twintig mijl. Als wij de baai uit zijn, is er wat wind. Wij hijsen het grootzeil en de fok, maken nog een extra slagje, helaas dan is de wind op en varen wij weer tussen de eilanden door, dus motor aan.
Zelfs op het water is het warm. Wij varen de volgende baai in en zien Ermioni al liggen. Bij het aanleggen helpen ons een vriendelijke man en vrouw. Wij bedanken ze in het Engels, en zij zeggen u mag ook Nederlands spreken, dit verwachten wij niet.
Een meevaller, er is elektriciteit en water op de steiger. Daar word ik vrolijk van, toch nog even de lakens wassen. In Porto Heli blijkt volgens de pilot geen water en stroom te zijn. Daar komt voor het drinkwater een tankauto, die dan voor €25,00 je water tank wel wil vullen. Volgens de Nederlanders. Wij gaan het ontdekken.
Terwijl de wasjes draaien gaat Jelle op zoek naar een wificode. Op een terras komt hij het Nederlandse echtpaar tegen en drinkt gezellig wat mee. Zij komen van Ameland en hebben een catamaran en zeilen inmiddels al acht jaar in Turkeije en Griekenland. Zij zijn met hun boot via de Donau en de Bosporus naar Turkeije gevaren. Leuk om die verhalen te horen. Zij hebben de afgelopen winter op de wal hier in de buurt gelegen. Zij vertellen Jelle ook over Porto Heli, zij geven de voorkeur aan Ermioni. 
Als de was hangt ga ik ook op onderzoek uit. 
Het is een keurige haven met bijna geen leegstand en veel souvenir winkels. 
In het restaurant Ganossis, heeft Willem Alexander ook al met zijn gezin gegeten. Dan zal het vast wel goed zijn, vanavond gaan wij het uit proberen.
Tegen het begin van de avond is de haven vol gelopen met bijna allemaal charterschepen.
Heel opvallend was de uitstraling van het restaurant, boven gemiddeld. Wij gaan voor het drie gangen vis menu, in één woord voortreffelijk. De bediening deed erg haar best om ons zo goed mogelijk te helpen, wij voelden ons echt te gast. Kortom een aanrader.
Het blijft lang warm, gevolg dat het ook buiten tot in de kleine uurtjes rumoerig blijft. 
Om kwart voor drie komt zelfs nog een ferry binnen, ook niet geruisloos.