Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee
Piraeus here we come!
2015-06-26

Wij doen het rustig aan vanochtend. Het is nog maar vijftien mijl naar onze voorlopige laatste ligplaats. 
Op het water is het warm, want er is weinig tot geen wind. Er zijn veel boten, die in de richting van Athene varen. 
Onderweg komen wij diverse ferry's tegen. 
Op de rede van Piraeus liggen zeer veel vrachtschepen voor anker. Links zien wij een grote containerterminal. 
In de verte de Akropolis.
Daarnaast twee grote rood wit gestreepte schoorstenen. Wij zien de cruiseschepen liggen, je merkt direct dat je in de nabijheid van een grote stad bent.
Piraeus is een stad met 200.000 inwoners en is één van de grootste havens in het Middellandse Zeegebied, behoort bij de grootste steden van Griekenland. 
Sinds 480 v.Chr. Is het de haven  van Athene. In 1923 kwamen er 100.000 vluchtelingen uit Klein Azië die bijdroegen aan de kosmopolitische sfeer van de stad. De geschiedenis herhaalt zich, dat blijkt wel weer.
Als wij vlak voor Zea Marina zijn, roept Jelle, op kanaal negen van de marifoon, het havenkantoor  op om zich te melden. Even later komt er een marinero in een rubberbootje die ons keurig onze plaats aanwijst en helpt met het aanleggen. Wij hebben een prima beschutte plaats, achter in de haven voor de komende twee maanden. 
Terwijl wij aan het opruimen zijn, voelen wij hoe warm het is. Binnen is het al snel dertig graden, dit betekent gewoon even gaan rusten. Ons tempo moet duidelijk omlaag. Niet voor vijf uur iets actiefs doen. 
's Avonds wandelen wij nog even over de kade. 
Er liggen veel motorjachten, waarvan de meesten een Engelse nationaliteit hebben. 
Maar er is er één die de kroon spant, een 100 meter lang motorjacht Chopi Chopi geregistreerd in Georgestown, een belastingparadijs. Wij maken speciaal voor Timo hier een foto van, misschien een klant?!